Follow Me on Pinterest

‘The Jungle Book’ mogelijk eerder in Europa dan op Broadway

Maandag 22 Juli 2013

De nieuwe Disney-musical ‘The Jungle Book’ komt mogelijk eerst naar Europa, voordat de musical op Broadway te zien is. Omdat de show veel zou lijken op ‘The Lion King’ is het bovendien waarschijnlijk dat ‘The Jungle Book’ op Broadway voorlopig nog niet te zien is. Dit meldt Broadwayworld.com.Door Nathalie Damen

Jungle Book‘The Jungle Book’, die vanaf juni speelt in het Goodman Theatre in Chicago, is verlengd tot en met 18 augustus. Voor het eerst in de geschiedenis van het theater zijn drie weken verlenging toegevoegd aan een productie, en daarmee maakt ‘The Jungle Book’ een grote kans om de bestverkopende musical ooit in het Goodman Theatre te worden.

Het succes van de musical in Chicago zou kunnen betekenen dat er internationaal meer producties van de nieuwe Disney-musical op de planken gebracht worden. En dit brengt natuurlijk weer de mogelijkheid met zich mee dat Stage Entertainment de musical in productie zal nemen en naar Nederland brengt.

Op Broadway blijft de productie mogelijk nog even weg vanwege gelijkenissen met ‘The Lion King’. “Jungle Book is niet The Lion King, maar lijkt er wel op, en daar moeten we voorzichtig mee zijn”, verklaart Thomas Schumacher van Disney Theatrical Productions tegenover het Amerikaanse entertainmentblad Variety.

Volgens Schumacher is er interesse om ‘The Jungle Book’ eerst in Europa op het toneel te brengen, voordat de show op Broadway verschijnt. “Dat kan zowel door een replica van de productie onder regie van Mary Zimmerman in licentie uit te brengen, als door een losse productie van het libretto, soundtrack en arrangementen”, aldus Schumacher.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,