Follow Me on Pinterest

‘Soldaat van Oranje’ in 2014 in Londen?

Donderdag 18 Juli 2013

‘The Stage’ publiceert een interview met Harvey Goldsmith, die in opdracht van producent Imagine Nation uitkijkt naar de mogelijkheden voor een West End-versie van ‘Soldaat van Oranje’. Volgens het interview is het mogelijk om de première van ‘Soldier of Orange’ al in 2014 te laten plaatsvinden.Door Johan Depaepe

'Soldaat van Oranje' ontvangt de miljoenste bezoeker © archiefHarvey Goldsmith is benoemd tot ‘non-executive director’ van Imagine Nation, het productiehuis van Robin de Levita. Goldsmith was eerder de promotor van grootschalige evenementen als ‘Live Aid’ en ‘Live 8’, produceerde musicals en opera’s en bracht Cirque du Soleil naar de Royal Albert Hall.

Samen met Imagine Nation zal Harvey Goldsmith nu de Londense transfer van ‘Soldaat van Oranje’ (‘Soldier of Orange’) naar Londen overzien. Aan ‘The Stage’ vertelt hij dat hij nu op zoek is naar een passende locatie om het publiek eenzelfde ervaring te schenken zoals de toeschouwers in Nederland al bijna drie jaar beleven in de TheaterHangaar op de voormalige vliegbasis in Katwijk. Eén van de mogelijke locaties die Goldsmith vernoemt, is het ‘Olympic Park’ in Stratford.

“Er is ook interesse uit Japan, het Midden-Oosten en drie verschillende gezelschappen in de VS”, zegt Goldsmith. “Dit concept staat op het punt om de wereld te veroveren; het hele idee van theater dat de mensen helemaal binnentrekt en onderdompelt in het decor en het verhaal, wint aan kracht. Volgens mij is dat de toekomst van het theater.”

Ten slotte vertelt Goldsmith in het interview dat Imagine Nation werkt aan een nieuwe versie van ‘Het dagboek van Anne Frank’, die dezelfde ‘onderdompelende’ ervaring moet bieden als ‘Soldaat van Oranje’ en die de producent ook internationaal hoopt te lanceren.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , ,