Follow Me on Pinterest

Video reportage: Musicallabo 2013: Studenten aan het roer

Vrijdag 05 Juli 2013

Gisteren gingen in Capitole Gent de twee vruchten van het jongste Musicallabo, een initiatief van Musical van Vlaanderen, in première. 'De maagd van Orléans' en 'De donder rolt' zijn gemaakt en worden gebracht door derdejaarsstudenten Musical van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Studenten van het Conservatorium Gent maken deel uit van het uitgebreide orkest. In deze reportage krijg je fragmenten te zien uit beide voorstellingen, en een gesprek met drie 'laboranten'.Door Johan Depaepe

‘De Donder Rolt’ vertelt het verhaal van Alexander en de drie vrouwen in zijn leven: zijn zus Annelies, met wie hij in een rechtstreekse concurrentiestrijd zit om CEO te worden in het familiebedrijf, zijn vrouw Christine en zijn minnares Yana. Kan Alexander zijn stoutmoedige leven ongestoord verderzetten, of steekt een van de dames hem een stok in de wielen?

‘De maagd van Orléans’ is een fictief verhaal, gebaseerd op de waargebeurde feiten rond Jeanne d'Arc, ditmaal verteld vanuit het standpunt van haar zus Katherine. Zij begrijpt Jeanne niet en probeert haar tegen te houden als Jeanne haar familie verlaat en naar het kasteel van de Dauphin in Chinon vertrekt om daar haar missie van God te volbrengen.Deze voorstellingen zijn gerealiseerd onder de begeleiding van coaches als Mark Tijsmans (dramaturgie), Joris De Beul (dans en scenografie) en Pascale De Turck (zang).

‘De donder rolt’ en ‘De maagd van Orléans’ worden nog gespeeld op 6 juli (20 uur) en 7 juli (15 uur) 2013 in Capitole Gent.

www.musicalvanvlaanderen.be

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , ,