Follow Me on Pinterest

7Musical te Antwerpen brengt ‘Circus Circus’

Zaterdag 29 Juni 2013

Voor de verschillende musicalopleidingen die België rijk is, was het de laatste weken zeer druk. Met hun afstudeerprojecten stonden ze op tal van schoolpodia. Dit was niet anders voor de afdeling 7Musical van de Kunsthumaniora te Antwerpen. Zij brachten in de Betty Braemzaal van hun school de voorstelling ‘Circus Circus’.Door Wim Nuyts

De voorstelling is gebaseerd op de film ‘La Strada’ van Federico Felini. De jongens en meisjes van de afdeling 7Musical zijn er in geslaagd om deze film op de planken te zetten en er zelfs een musicalversie van te maken. Het verhaal brengt de toeschouwer achter de schermen van een circus dat we in de eerste plaats kennen om zijn lachwekkende clowns, zijn weerzinwekkende acrobaten en het afsluitende, oorverdovende applaus. Maar wat is het echte leven van deze artiesten als de piste leeg is, de lichten zijn gedoofd?
Eindvoorstelling 7Musical. Foto: Ludo Alaerts

Aanvankelijk is het een zeer moeilijk te volgen verhaal. Je wordt meegesleurd in verschillende scènes waar je niet direct de betekenissen van kent. De rode draad wordt wel snel duidelijk wanneer Zampano, een ‘ijzersterke’ cicusartiest al voor de tweede maal de dochter, Gelsomina, uit een arm gezin komt plukken om vooral voor hem te werken. Wat er precies met de eerste dochter is gebeurt wordt echter niet echt duidelijk. Gelsomina is lichtverstandelijk beperkt, waardoor ze snel onvoorwaardelijke trouw aan Zampano zweert. Gelukkig heeft ze toch een geweten dat het dan weer dikwijls voor haar opneemt. Uiteindelijk drijft de machtsverhouding hen toch uit elkaar.
Eindvoorstelling 7Musical. Foto: Ludo Alaerts

De rode draad in het verhaal was meeslepend maar al de bijkomende scènes waren toch soms moeilijk om te volgen. Wat wel opviel was dat de voorstelling van 7Musical zich altijd voordoen in een zeer sober, doch volledig benut decor. Hier zal het financiële plaatje eerder de oorzaak van zijn. Toch is het knap hoe ze er telkens weer in slagen om met eenvoudige dingen zoals houten kisten, die zeer flexibel gebruikt worden, en een grote stoel, dat in één handomdraai een trekkar wordt, hier toch iets moois van maken.
Eindvoorstelling 7Musical. Foto: Ludo Alaerts

Het is in ieder geval niet gemakkelijk om twaalf studenten in één voorstelling allemaal een solonummer te laten zingen. Dit is een vereiste voor hun eindexamen. Toch is het hen gelukt en meer nog. Het publiek kreeg een aantal prachtige stemmen te horen. Wie weet zien en horen we enkele van hen in de toekomst nog wel terug!
Eindvoorstelling 7Musical. Foto: Wim Nuyts

Eindvoorstelling 7Musical. Foto: Ludo Alaerts
Eindvoorstelling 7Musical. Foto: Ludo Alaerts

Eindvoorstelling 7Musical. Foto: Ludo Alaerts

Eindvoorstelling 7Musical. Foto: Wim Nuyts


Heb je ook zin in een voorbereidend jaar musical? Er is nog een auditiedag voor het schooljaar 2013-2014 op woensdag 28 augustus 2013 in Campus Ieperman, Kerkelei 43n 2610 Wilrijk.

Meer info: www.kunsthumaniora.be

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: