Follow Me on Pinterest

Cast ‘Marilyn’ voorgesteld in prachtig decor

Dinsdag 25 Juni 2013

In de ridderzaal van Kasteel de Merode is officieel de cast voorgesteld van ‘Marilyn, River of No Return’, de unieke samenwerking tussen Historalia, Creato en Luccreatief. Zowel over deze musical als over de samenwerking viel heel wat te vertellen. De titelrol in 'Marilyn' wordt vertolkt door Deborah De Ridder.Door Wim Nuyts

Perspresentatie 'Marilyn' Foto: Wim Nuyts

Voor de aftrap van de nieuwe musical was niemand minder dan prins Simon de Merode zelf aanwezig. Hij kreeg eerst en vooral de gelegenheid om zijn kasteel in de verf te zetten als deel van het mooie erfgoed dat ons land op dat vlak rijk is.

Perspresentatie 'Marilyn' Foto: Wim Nuyts
Daarna nam Luc Stevens van Creato ruim te tijd om de unieke samenwerking uit de doeken te doen tussen hemzelf en Luc Stevens en Yves Vennekens van Luccreatief: een samenwerking die heel wat mooie voorstellingen wil maken, op basis van respect en samenhorigheid. Stevens bedoelt hiermee dat de band die door zulk een diverse samenwerking op een podium ontstaat, uniek is. De samenwerking met een heleboel vrijwilligers maakt het immers mogelijk om grote en boeiende voorstellingen te maken.

Perspresentatie 'Marilyn' Foto: Wim Nuyts

Dit willen ze vooral aantonen met hun productie over de Franse koningin Marie-Antoinette, die de Franse Revolutie in 1789 niet overleefde, die in de zomer van 2014 op ‘drijvende planken’ zal spelen aan het kasteel zelf. Voor deze voorstelling hebben de producenten alvast Sasha Rosen gestrikt. Hoewel zij nog niet weet welke rol ze nu precies zal spelen, kijkt ze er nu al enorm naar uit.

Perspresentatie 'Marie Antoinette' Foto: Wim Nuyts

Maar eerst is er dus ‘Marilyn, River of No Return’, een voorstelling die kan rekenen op een topcast. Deborah De Ridder speelt Marilyn Monroe, en krijgt het gezelschap van Hilde Norga (als haar moeder), Jan Schepens, Sébastien De Smet, Steven Colombeen, Matthew Michel, Dirk Van de Merlen en Leendert De Vis. Ook de twee kinderen die de kleine Marilyn gaan spelen, Camille Mottrie en Mees Smits, waren aanwezig.

Perspresentatie 'Marilyn' Foto: Wim Nuyts

Jos Dom schreef het script van de voorstelling. Luc Stevens staat in voor de artistieke leiding, regie en concept. Florian Bouttonnier verzorgt de choreografie, en Sam Gevers en Kurt Hollants buigen zich over de partituur en het vijfkoppige liveorkest.

Perspresentatie 'Marilyn' Foto: Wim Nuyts
Perspresentatie 'Marilyn' Foto: Wim Nuyts
Perspresentatie 'Marilyn' Foto: Wim Nuyts
Perspresentatie 'Marilyn' Foto: Wim Nuyts
Perspresentatie Marie Antoinette' Foto: Wim Nuyts


‘Marilyn’ is vanaf 7 november 2013 te zien in het fakkeltheater te Antwerpen, en in het in voorjaar van 2014 in Schouwburg Rex in Mol en CC de Werft in Geel.

www.luccreatief.be


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,