Follow Me on Pinterest

Video reportage: Fontysstudenten pakken het groots aan met '42nd & Desperate Street'

Vrijdag 21 Juni 2013

Van 27 tot en met 30 juni 2013 spelen studenten van de Fontys Academie voor Musical- en Muziektheater uit Tilburg de examenvoorstelling '42nd & Desperate Street'. Een grootse onderneming, want er staat een cast van bijna vijftig mensen op het podium. De voorstelling wordt gebracht door studenten van het 3de jaar Muziektheater, het 2de jaar Muziektheater en het 2de jaar Musicaltheater. Wij gingen eens langs op de eerste repetitie met orkest.Door Johan Depaepe

De eindvoorstelling van deze studenten is eigenlijk een ingenieuze mengeling van twee stukken: de vrolijke glamour van '42nd Street' en de grauwe ellende van 'Marathondans'.
42nd Street is een typisch 'American Dream'-verhaal. Het plattelandsmeisje Peggy Sawyer trekt naar New York om haar geluk te beproeven. Ze doet auditie voor een grote show, wordt aangenomen en mag dan ook nog eens de hoofdrol vervangen. Een ster is geboren, maar dan wel in de jaren 1930, tijdens de grootste depressie die Amerika ooit gekend heeft. Dat wordt duidelijk in dat andere verhaal, dat van Gloria Beatty, een vrouw die naar Hollywood trekt om mee te doen aan een danswedstrijd, tot je er letterlijk bij neervalt. Die dansmarathons uit de jaren 1930 duurden soms wel twee maanden. En aan het einde wachtte misschien de felbegeerde en -bevochten hoofdprijs van 1000 dollar.

De studenten worden begeleid door Brigitte Odett (regie), André de Jong (choreografie), Erik Vlasblom (muzikale leiding) en Janis Sutton (tapcleaning).'42nd en Desperate Street' speelt op 27, 28, 29 en 30 juni 2013 in 'Jan van Besouw' in Goirle.

www.academietilburg.nl


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,