Follow Me on Pinterest

KotéKoers ‘Little Shop of Horrors’ is voltreffer

Zaterdag 18 Mei 2013

Gisteravond ging in Brugge ‘Little Shop of Horrors’ in première, de jongste productie van KotéKoer, dat eerder al met veel succes ‘Peter Pan’, ‘Seussical Jr.’ en ‘Merrily We Roll Along’ op de planken bracht. Aan het rijtje voltreffers mogen ze nu ook ‘Little Shop of Horrors’ toevoegen.Door Dennie Vancauwenberghe & Kim Goussaert

‘Little Shop of Horrors’ was eerst een lowbudgetfilm uit 1960 van Roger Corman, waarin trouwens een piepjonge Jack Nicholson zijn debuut maakte. De komische griezelprent inspireerde componist Alan Menken en tekstschrijver Howard Ashman tot een musical, die in 1982 off-Broadway kleinschalig in première ging, maar algauw de wereld veroverde. In 1986 verfilmde Frank Oz de musical.

'Little Shop of Horrors' door KotéKoer © Dennie Vancauwenberghe

‘Little Shop of Horrors’ gaat over de nerdy bloemenverkoper Seymour, die een stevige boon heeft voor de ongelukkige Audrey. De zaak waarin hij werkt, trekt nauwelijks klanten, tot Seymour op een dag een bijzonder vreemde plant ontdekt en meebrengt naar de winkel. Hij doopt ze Audrey II en de klanten stromen toe. Maar de plant groeit als een kool, en ontwikkelt een niet te lessen dorst naar... bloed.

'Little Shop of Horrors' door KotéKoer © Dennie Vancauwenberghe

Regisseur Ann Van Kerschaver had de uitdrukkelijke bedoeling om de sfeer van de film – met zijn ‘over the top’ personages – te recreëren op scène, en daarin is KotéKoer goed geslaagd. Evident is dat niet, want het gevaar van overacting ligt op de loer en daar ontsnapt deze versie niet altijd aan. Maar dat staat het kijkplezier helemaal niet in de weg, vooral ook niet omdat de zangpartijen zonder uitzondering erg goed klinken. De voorstelling trekt aan een mooi tempo aan je voorbij, en bied je een prettige afwisseling tussen veel humor, een snuifje drama en een wolkje horror.

'Little Shop of Horrors' door KotéKoer © Dennie Vancauwenberghe

De vormgeving, met Audrey II voorop, is de flinke kers op de taart. Verbazend hoe de plant gedurende de voorstelling groeit, tot ze uiteindelijk een dikke twee meter groot is en de show gaat stelen – samen met het bloed van zijn argeloze slachtoffers.

De regisseur was opgelucht en tevreden na de première, net als de cast, peter Jan Verheyen en het publiek. En wij dus ook.

'Little Shop of Horrors' door KotéKoer © Dennie Vancauwenberghe

‘Little Shop of Horrors’ door KotéKoer speelt nog op 19, 24, 25 en 26 mei 2013 in Cultuurcentrum De Dijk in Brugge.

www.little-shop.be


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , ,