Follow Me on Pinterest

Video reportage: Hans Peter Janssens omhelst zijn eerste liefde - Terug naar de opera

Donderdag 16 Mei 2013

Opera op Musical-Info? Jawel, maar met een goede reden: in de productie 'Tragedy of a friendship' van beeldend kunstenaar en theatermaker Jan Fabre en de Vlaamse Opera is Hans Peter Janssens één van de twee zangers. En hiermee is de cirkel een beetje rond: Janssens maakte zijn professionele debuut, dertig jaar geleden, in 'Macht der theaterlijke dwaasheden' van Fabre. In deze reportage komt Hans Peter Janssens uitgebreid aan het woord over zijn terugkeer op het operapodium, en zie je repetitiefragmenten uit 'Tragedy of a friendship'.Door Johan Depaepe

'Tragedy of a friendship' is geen opera pur sang, zelfs geen muziektheater maar een 'performance'. Naar aanleiding van het Wagnerjaar vroeg de Vlaamse Opera aan Jan Fabre om in dialoog te treden met zijn geliefde kunstenaar, de operacomponist Richard Wagner. Een wereldcreatie waarin de symbolen en thema's uit Wagners oeuvre aan bod komen, maar ook zijn turbulente vriendschap met filosoof Friedrich Nietzsche.
Performers en dansers beelden de thema's en ideeën uit, terwijl Hans Peter Janssens en Lies Vandewege a capella Wagneraria's zingen, soms begeleid door de soundscapes van Moritz Eggert.'Tragedy of a friendship' van Jan Fabre en de Vlaamse Opera speelt van 17 t/m 19 mei in de Vlaamse opera Antwerpen, en van 23 t/m 25 mei in de Vlaamse Opera Gent.

www.vlaamseopera.be


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: