Follow Me on Pinterest

‘Straight Undercover’ klaar om zich aan het publiek te tonen

Dinsdag 23 April 2013

Op 25, 26 en 27 april, en op 3 4 mei 2013 spelen VREAK en Shimmerglee Productions de aanstekelijke musical ‘Straight Undercover’ in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkelteater. In deze voorstelling gaat gayreporter Mats undercover voor de machohetero van zijn leven.Door Johan Depaepe | Foto’s: VREAK / Shimmerglee Productions

Aan ‘Straight Undercover’ is twee jaar intensief voorbereid. De makers gaan naar eigen zeggen voor ‘sprankelend entertainment met een boeiend verhaal en lachsalvo’s aan de lopende band’.

'Straight Undercover' - affiche © Shimmerglee / VREAK

Coschrijver en regisseur van ‘Straight Undercover’ is Jhonen Gleewell van Shimmerglee Productions. Hij verzamelde een cast die deels uit professionele musicalacteurs en deels uit liefhebbers bestaat. “Het is ook een mix van hetero’s en holebi’s die de rol spelen van flamboyante gays, machohetero’s en alles ertussenin”, lacht Jhonen Gleewell. “Aan het publiek om uit te zoeken wie wie is.”

'Straight Undercover' - repetitiebeeld © Shimmerglee / VREAK

Het verhaal begint als reporter en spring-in-’t-veld Mats undercover gaat bij topvoetballer – en berucht vrouwenverleider – Duncan Trapgat. Mats wil uitzoeken of de geruchten waar zijn: is hij stiekem gay of niet? Mats doet de ene ontdekking na de andere, en alle personages blijken geheimen te verbergen. “Tegelijk zetten we alle vooroordelen en stereotypes op hun kop”, benadrukt Jhonen Gleewell.

'Straight Undercover' - repetitiebeeld © Shimmerglee / VREAK

'Straight Undercover' - repetitiebeeld © Shimmerglee / VREAK

'Straight Undercover' - repetitiebeeld © Shimmerglee / VREAK


‘Straight Undercover’ is op 25, 26 en 27 april, en 3 en 4 mei 2013 te zien in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

www.facebook.com/straightundercover
www.shimmerglee.com
www.vreak.be


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , ,