Follow Me on Pinterest

Recensie: Heerlijke ‘Jesus Christ Superstar in Concert’ zonder poespas

Dinsdag 26 Maart 2013

Voor de derde keer durft Show en Events het aan om een ‘Jesus Christ Superstar’-concert te organiseren. Een kleinschalige opzet, een goede sfeer en een uitstekende cast maakten dit project opnieuw tot een geslaagde voorstelling.Door Joalycke van Neck

‘Jesus Christ Superstar in Concert’ wordt dit jaar twee keer gebracht met een
wisselende invulling van Jezus. Zo zingt op 1 april in het De La Mar Theater in
Amsterdam, tijdens een uitverkochte voorstelling, René van Kooten de rol. Bij de eerste editie in het Beatrix Theater in Utrecht gisteravond viel Freek Bartels die eer te beurt.

De cast van 'Jesus Christ Superstar in Concert'
Bartels, die al eens in de finale van het tv-programma ‘Op zoek naar Joseph’ liet horen de rol van Jezus perfect aan te kunnen, schittert in de titelrol. Vocaal is hij consistent sterk, maar ook zijn breekbare kant, bijvoorbeeld in ‘Gethsemane’, komt geloofwaardig naar boven. Jezus moet natuurlijk Maria Magdalena aan zijn zijde hebben. Een rol die in Utrecht weergaloos werd gezongen door Renée van Wegberg (en in Amsterdam door Casey Francisco). Haar ‘I don’t know how to love him’ zorgt voor een terechte
stilte in de zaal. Ook haar samenspel met Freek Bartels is leuk om te zien, en zo zijn we meteen ook getuige van een kleine ‘Joseph en de ontzettend lange titel’-reünie.

Martin van der Starre als Judas is een rocker in hart en nieren. Hij laat
iedereen achter zich, en geniet overduidelijk van deze rol. Het hoogtepunt van het hele concert was daarom misschien al meteen de opening van de show. Bij ‘Heaven on their minds’ stonden de eerste mensen al bij het applaus op van hun stoel.

Kleine rollen zijn er voor Tommie Christiaan als Simon/Petrus, Marcel Jonker als
‘slechteriken’ Pilatus/Herodes/Caiaphas en Kok-Hwa Lie als Annas. Klein, maar fijn en zonder uitzondering goed gedaan. En voor Tommie Christiaan een heuse thuiswedstrijd, aangezien hij hier elke week al is te zien in ‘The Little Mermaid’. Zij zullen ook allemaal naast van der Starre weer zijn te zien bij de voorstelling in Amsterdam.

Kortom: ‘Jesus Christ Superstar in Concert’ was een uitstekend avondje uit, dat op 1 april nog eens herhaald wordt in Amsterdam. Helaas zijn daarvoor (op dit moment) geen tickets meer beschikbaar. Luisteren naar de schitterende de muziek, zonder veel poespas eromheen, laat je intens genieten van dit kunstwerkje van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice.

Meer info: Shows-events.nl | www.delamar.nl

Bekijk hier nog eens onze videoreportages over de persvoorstelling van 'Jesus Christ Superstar', met de interviews en de optredens van Martin van der Starre en Casey Francisco.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,