Follow Me on Pinterest

Anouk Maas speelt vrouwelijke hoofdrol in Flashdance

Dinsdag 19 Maart 2013

Actrice Anouk Maas gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in de Nederlandse musical Flashdance. Dit werd dinsdagmiddag bekendgemaakt door Albert Verlinde Entertainment. Anouk Maas was eerder al te zien in onder andere de musicals Hairspray, The Sound of Music, Miss Saigon en Shrek, maar speelde nooit eerder een hoofdrol. Begin deze maand werd al bekendgemaakt dat Jim Bakkum de mannelijke hoofdrol in de musical gaat spelen.Door Chantal Bakker

De 25-jarige Maas zal in Flashdance te zien zijn als Alex, een meisje dat een professionele danseres wil worden. Ze werkt als lasser en danseres in een bar, maar droomt ervan om toegelaten te worden op de beste dansopleiding ter wereld. Jim Bakkum speelt in de musical de rol van haar baas, met wie zij een relatie krijgt. Flashdance’ is gebaseerd op de gelijknamige film van Adrian Lyne uit 1983, waaruit grote hits als What a Feeling, Maniac en I Love Rock & Roll voortkwamen.

Dolblij
De actrice werd dinsdagmiddag door haar tegenspeler Jim Bakkum overvallen met het goede nieuws. Ze is dolblij met haar hoofdrol. “Toen ik het verlossende nieuws van Jim Bakkum kreeg, sprong ik een gat in de lucht”, vertelde ze aan RTL Boulevard. “Dit wordt mijn eerste echte grote hoofdrol. Ik kan niet wachten tot we mogen beginnen.”

Dans staat centraal in de musical. De hoofdchoreograaf van So you think you can dance, Roy Julen, wordt verantwoordelijk voor een spetterende en dynamische choreografie. Samen met regisseur en choreograaf Martin Michel vormt hij de basis voor de nieuwe musical. De musical zal in het komende najaar en de winter te zien zijn door heel Nederland. Flashdance gaat in augustus 2013 op Broadway in première. Nederland is een van de eerste landen waar Flashdance daarna te zien zal zijn.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , ,