Follow Me on Pinterest

KotéKoer speelt spectaculaire ‘Little Shop of Horrors’

Woensdag 27 Februari 2013

In mei 2013 stelt KotéKoer in Brugge zijn vierde productie voor: ‘Little Shop of Horrors’. Eerder bracht het gezelschap ‘Peter Pan’, ‘Seussical Jr.’ en ‘Merrily We Roll Along’ op de planken. Peter van de voorstelling is de Vlaamse regisseur en mediafiguur Jan Verheyen.Door Johan Depaepe | Foto’s: KotéKoer

‘Little Shop of Horrors’ is een off-Broadwayklassieker, die in 1986 werd verfilmd. Het verhaal werd overigens voor het eerst in filmvorm verteld, want de musical van Howard Ashman en Alan Menken is gebaseerd op de gelijknamige prent uit 1960 (waarin een piepjonge Jack Nicholson overigens een rolletje vertolkte).

Seymour Krelborn is een nerdy bloemenverkoper in een zaak die nauwelijks klanten lokt. Als Seymour op een dag een wel zeer vreemde plant meeneemt naar de winkel, neemt het verhaal een knotsgekke maar ook bloederige wending.

‘Little Shop of Horrors’ mengt humor en horror op een ingenieuze manier tot een groots musicalspektakel. De spitsvondige en hilarische dialogen van Howard Ashman, in combinatie met de memorabele muziek van Alan Menken (‘Aladdin’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Pocahontas’…) maken van ‘Little Shop of Horrors’ een topmusical.

De Brugse musicalvereniging KotéKoer spaart kosten noch moeite om deze hitmusical op de planken te brengen. Het imposante decor wordt uit Engeland overgebracht, samen met een nieuwe, indrukwekkende versie van de gekende plant Audrey II. Accord Stage Works, de makers van de plant, kunnen de wereldwijde vraag naar deze nieuwe uitvoering bijna niet meer bijhouden. KotéKoer brengt dit geweldige monster voor het eerst naar het Europese vasteland.

Koté Koer speelt 'Little Shop of Horrors' © Koté Koer

Een liveorkest, onder leiding van dirigent Ruben Vanden Broucke, zorgt opnieuw voor de muzikale ondersteuning, en een professionele crew begeleidt de gemotiveerde en enthousiaste cast. Ann Van Kerschaver tekent opnieuw voor de regie, na het succes van onder meer ‘Honk’ en ‘Peter Pan’. Elien Bogaert staat in voor de choreografie en Marianne Carlier verzorgt de vocal coaching.

Koté Koer speelt 'Little Shop of Horrors' © Koté Koer

Koté Koer speelt 'Little Shop of Horrors' © Koté Koer

Voor elke productie gaat KotéKoer op zoek naar een passende peter of meter. ‘Little Shop’-peter Jan Verheyen heeft dan misschien weinig te maken met het musicalgenre, maar hij is wel een van de grootste filmkenners van Vlaanderen. Zijn voorliefde voor cultfilms zorgt ervoor dat ‘Little Shop of Horrors’ geen onbekende voor hem is.

Koté Koer speelt 'Little Shop of Horrors' © Koté Koer

Koté Koer speelt 'Little Shop of Horrors' © Koté Koer

‘Little Shop of Horrors’ wordt gespeeld op 17, 18, 19 en 24, 25 en 26 mei 2013 in het Cultuurcentrum De Dijk in Brugge.

www.little-shop.be | www.kote-koer.be


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,