Follow Me on Pinterest

Neemt Aladdin de fakkel over van Mary Poppins op Broadway?

Maandag 07 Januari 2013

Het gonst al langer van de geruchten dat de musicalversie van de Disneyfilm Aladdin op weg is naar Broadway, maar die roddels beginnen steeds meer vorm aan te nemen. Zo hebben The New York Times en The New York Post gemeld dat de Broadwayproductie van Mary Poppins in de lente van dit jaar stopt in het New Amsterdam Theatre. Dat zou meteen het pad vrijmaken voor Aladdin die de fakkel van de magische kinderoppas kan overnemen in het theater.Door Robin Peeters

Aladdin op weg naar Broadway?De grootste theaterversie van de Disneyprent uit 1992 ging in de zomer van 2011 in première in Seattle. De muziek werd gecomponeerd door Alan Menken met liedteksten van Howard Ashman, Tim Rice en Chad Beguelin die ook het script schreef. Casey Nicholaw (The Book of Mormon) was verantwoordelijk voor de regie en choreografie.

Bij de première van de productie in Seattle wist Disney Theatrical te vertellen dat de voorstelling niet werd klaargestoomd voor Broadway, maar dat het materiaal werd getest voor mogelijke productielicenties. Opvallend is dat Disney hetzelfde deed met Newsies, die uiteindelijk dit seizoen ook succesvol op Broadway in première ging.

Leden van het creatieve team achter de productie in Seattle lieten alvast weten dat ze ook zullen werken aan de versie van de show op Broadway. Wanneer de productie precies op Broadway zal verschijnen is nog niet bekend. Naar verluidt zou het doek voor Mary Poppins in maart of april vallen, waarna het New Amsterdam Theatre enkele renovatiewerken zou ondergaan voor de komst van Aladdin. Bij Disney houdt men nog steeds de lippen stijf op mekaar.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , ,