Follow Me on Pinterest

Recensie: X-mas gone mad: een flirt tussen hilariteit en de kerstboodschap

Vrijdag 14 December 2012

Goed acteerwerk en prachtige zang zorgden op 11,12 en 13 december voor kippenvel en lachende gezichten bij het publiek. Nummers als ‘All I want for Christmas’ en ‘Driving home for Christmas’ werden op een ludieke en Nederlandse manier vertaald. X-mas gone mad was een productie van M theaterproducties.Door Marit Oosting en Chantal Bakker
xmas gone mad
Erik Brey speelde de rol van Sinterklaas en werd gevraagd om ook de rol van Santa Claus op zich te nemen. Hij twijfelde, maar liet zich uiteindelijk door de charmes van Mrs. Santa (gespeeld door Laurie Reijs) en de engelen en rendieren overtuigen. Mrs. Santa stond uitdagend en zelfverzekerd op het podium. Met haar prachtige stem wist ze het publiek keer op keer te raken.

Ultieme kerststemming
Ondertussen is Paul Walthaus al helemaal in de kerststemming.
Paul zet zijn kerstrol op een zeer humoristische wijze neer. Hij kan aan niets anders meer denken dan warme chocolademelk met slagroom, kerstversiering, een kerstboom, een gekke kersttrui en een groot familiediner. Zijn vriendin Cinthia de Neef wordt er gek van. Zij moet koken, maar heeft daar helemaal geen zin in en raakt er behoorlijk gestresst van.

Ook het ensemble kwam zeer ervaren over, ondanks dat het uit studenten bestond. Vooral Marieke van Diepen liet een indrukwekkend gevoel achter na haar act als verwend klein meisje.

Geen stress met kerst
Het decor was minimaal, maar de cast maakte dit goed door gebruik te maken van verschillende attributen, die het verhaal een extra dimensie gaven. Jammer was dat de zaal lang niet vol zat. Door deze vrolijke kerstvoorstelling met een duidelijke antistress boodschap zit iedereen gelijk helemaal in de kerstsfeer.

Het creatieve team achter ‘Xmas Gone Mad’ bestond uit Petra van der Eerden (liedteksten en kostuums), Michiel Münninghoff (muzikale leiding), Rich Ascroft (regie en choreografie) en Marinus de Graaf (productie en vormgeving).

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,