Follow Me on Pinterest

Musicalicoon Ute Lemper komt naar Brugge

Donderdag 22 November 2012

De Duitse musicaldiva Ute Lemper komt op 16 januari 2013 exclusief voor België naar het Cultureel Centrum Brugge met haar theaterprogramma ‘Last Tango in Berlin’. Hiervoor duikt ze in het werk van onder meer Jacques Brel, Edith Piaf, Kurt Weill en Marlène Dietrich, met de ‘decadentie van Berlijn’ als rode draad.Door Johan Depaepe | Foto's: gf - Lucas Allen

Ute Lemper is vooral bekend door haar vertolking van Velma Kelly in de musical ‘Chicago’ in Londen en New York, en speelde onder meer ook in de film ‘Combat de Fauves’ uit 2008. Op Broadway stond ze ook in de musicals ‘Cats’ en ‘Cabaret’.

Ute Lemper © Lucas Allen

In ‘Last Tango in Berlin’ – een stevige knipoog naar de controversiële film ‘Last Tango in Paris’ – verweeft Ute Lemper het heden met de geschiedenis. Ze brengt de liedjes als een soort ‘stream of consciousness’, waarmee ze de atmosfeer tussen de twee wereldoorlogen wil oproepen: zowel de frivole vrolijkheid als de nihilistische ernst. Daarbij legt ze ook de link tussen de tussenoorlogse periode en de hedendaagse recessie.

Ute Lemper © Lucas Allen

Ute Lempers bijzondere stem wordt begeleid door Vana Gierig op piano en Marcelo Nisinman. Het concert in Brugge geeft je een unieke kans om een musicalwereldster live aan het werk te zien.

Ute Lemper brengt ‘Last Tango in Berlin’ op woensdag 16 januari 2013 om 20 uur in de Stadsschouwburg Brugge.

www.ccbrugge.be


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , ,