Follow Me on Pinterest

Video reportage: Fawlty Towers in 't Vlaams: "Zwijgt over den oorlog!"

Dinsdag 20 November 2012

Na een succesvolle try-outreeks tijdens de Gentse Feesten, vorige zomer, speelt binnenkort in het Fakkeltheater de Vlaamse theaterversie van de onsterfelijke comedyreeks 'Fawlty Towers'. Een dappere én geslaagde poging om de legendarische BBC-reeks van en met John Cleese en Connie Booth naar het Nederlands én naar het toneel te vertalen. We spraken hierover met de hoofdrolspelers, van wie enkelen ook bij de musicalliefhebber niet onbekend zijn.Door Johan Depaepe

Vanaf 12 december kruipen Jeroen Maes, Gerdy Swennen, Marc Lauwrys en Tina Maerevoet in de huid van respectievelijk de nukkige hoteleigenaar Basil Fawlty, zijn dominante vrouw Sybil, de Spaanse ober Manuel (van Barcelona) en kamermeisje Polly, steeds weer de reddende engel.

De eerste zes afleveringen van 'Fawlty Towers' werden in 1975 uitgezonden op de BBC; een tweede reeks van zes kwam pas in 1979 op het scherm. Sindsdien heeft de serie een legendarische status verworven als een van de beste comedyreeksen ooit gemaakt.

In Groot-Brittannië en Australië staat de theaterversie van 'Fawlty Towers' geregeld op de affiche, maar na Duitsland is België slechts het tweede land waar een anderstalige versie van de reeks live wordt gespeeld. Het werk van Uitgezonderd Theaterproducties, vertaler en regisseur Fabio Van Hoorebeke en artistiek adviseur Frank Van Laecke.

De cast bestaat verder nog uit: Annie Geeraerts, Lea Cousin, Nicky Langley, Ben Van Hoof en Wanda Joosten.'Fawlty Towers' speelt van 12 tot en met 23 december 2012 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 in Antwerpen.

www.fawltytowers.be


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,