Follow Me on Pinterest

Tina Turner-musical Soul Sister naar Nederland

Donderdag 30 Augustus 2012

De musical Soul Sister, over het leven van het bekende duo Ike & Tina Turner, komt tijdens de kerstperiode met de originele cast naar Nederland. De voorstelling speelt nu nog op het Londense West End, maar zal op 28 december zijn Nederlandse première beleven.Door Thomas de Heide

Musical Soul Sister LondenDat maakte de producent van Soul Sister donderdagavond bekend. De musical zal tot en met 6 januari 2013 in het World Forum Theater spelen. In dit Haagse theater zal het stuk veertien keer te zien zijn. Soul Sister volgt de toppen en dalen van zowel de relatie als de muzikale samenwerking van de twee entertainers. De musical, met Emi Wokoma (Tina) en Chris Tummings (Ike) in de hoofdrollen, beleefde 23 augustus zijn grootse première in het Londense Savoy Theatre. Wokoma speelde eerder al mee in musicals als Hairspray en Little Shop of Horrors. In de musical worden hits als Proud Mary, Private Dancer en Simply The Best ten gehore gebracht. Ondanks al deze herkenbare songs zal de musical 'geen geautoriseerde biografie zijn'.

Ook 'pretendeert het niet het complete levensverhaal van Ike & Tina te bevatten.' "Het is eenvoudigweg een eerbetoon aan twee iconen van de populaire muziek, vertelt met liefde en respect", zo laat een woordvoerder van de show weten.

Bekijk hieronder een Brits tv-verslag over Soul Sister:Foto: BKL LondonVolg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , ,