Follow Me on Pinterest

Nieuwe musical ‘STRAF’ volgende maand in première

Zondag 19 Augustus 2012

In het Ostadetheater in Amsterdam gaat op dinsdag 11 september de nieuwe Nederlandse musical ‘STRAF’ in première. De makers, Brian Lo Sin Sjoe en Joos van Leeuwen, wonnen met hun plannen voor deze voorstelling vorig jaar de Frank Sanders Musicalbeurs.Door Johan Depaepe | Foto: Dave Brown / Etcetera Producties

STRAF door Etcetera Producties - de cast © Dave BrownDankzij de Frank Sanders Musicalbeurs en de bijhorende financiële bijdrage van de Stichting Tekstpierement kregen Brian Lo sin Sjoe en Joos van Leeuwen de kans om hun plannen met ‘STRAF’ uit te werken en te realiseren.

‘STRAF’ belooft een snelle, eigentijdse musical te worden, met nieuwe muziek, humor, drama en dans – losjes geïnspireerd op de film ‘The Breakfast Club’.

Het verhaal speelt zich op een eliteschool in Amsterdam, waar kinderen van succesvolle ‘nieuwe Nederlanders’ worden klaargestoomd om verder te studeren aan de beste universiteiten. Vijf jongeren, met wortels in verschillende culturen en continenten, moeten een dag op school nablijven. Vijf jongeren, die alles krijgen wat hun hartje begeert, behalve de aandacht van hun ouders. Van de gefrustreerde directrice moeten de jongeren een essay schrijven over wie ze denken te zijn. Op het eerste gezicht lijken de jongeren helemaal niets met elkaar gemeen te hebben. Maar tijdens hun straf ontdekken ze een gemeenschappelijke vijand en elkaar.

De cast bestaat uit Saskia Egtberts, Max Himmelreich, Selmar Jurian, Marjolein Romeijnders, Evan Schouten en Maureen Tauwnaar. Brian Lo Sin Sjoe en Kard tekenen voor de regie. Ze beginnen op maandag 27 augustus te repeteren.

‘STRAF’ is van 11 tot en met 16 september 2012 exclusief te zien in het Ostadetheater in Amsterdam.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , ,