Follow Me on Pinterest

‘Hazes Marathon’ tijdens Uitmarkt in het De La Mar Theater

Zaterdag 18 Augustus 2012

Het De La Mar Theater in Amsterdam organiseert op zaterdag 25 augustus tijdens de Uitmarkt een ‘Hazes Marathon’. Van 12 uur tot middernacht geven acteurs, zangers en presentatoren hun eigen interpretatie aan de nummers van volkszanger André Hazes. Onder meer Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Simone Kleinsma verlenen hun medewerking.Door Johan Depaepe | Foto: Joop van den Ende Theaterproducties

André Hazes Marathon tijdens de Uitmarkt © Joop van den Ende TheaterproductiesDe ‘Hazes Marathon’ in de Mary Dresselhuys Zaal van het De La Mar Theater is een vervolg op de ‘Wie is er bang voor Virginia Wolf?’-marathon, een van de grote publiekstrekkers van de Amsterdamse Uitmarkt vorig jaar.

Naast Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Simone Kleinsma nemen onder meer ook Martijn Fischer, Leo Blokhuis, Maria de Fatima, Hadewych Minis, Ruben Nicolai, Kees Prins en Petra Berger deel aan de marathon.

De samenstelling van de artiesten wisselt per sessie. Een originele interpretatie van een nummer van André Hazes wordt bijvoorbeeld afgewisseld met een fadozangeres, een spreker en filmfragmenten over de zanger – ter beschikking gesteld door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Verschillende acteurs uit de voorstelling ‘Hij gelooft in mij’, het muzikale verhaal over het leven van André Hazes, maken deel uit van elke marathonsessie. Die originele voorstelling van Joop van den Ende Theaterproducties – met een script van Kees Prins en Frank Ketelaar, en geregisseerd door Ruut Weissman – gaat op 11 november in première in het De La Mar Theater, waar ze exclusief te zien zal zijn.

Alle deelnemende artiesten aan elke sessie vind je op www.delamar.nl . Voor 3,50 euro kun je een toegangsbewijs kopen voor deze marathon.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,