Follow Me on Pinterest

Carolina Dijkhuizen pakt de hoofdrol in Nederlandse ‘Sister Act’

Vrijdag 17 Augustus 2012

Carolina Dijkhuizen, bekend van onder meer ‘Aida’, gaat de hoofdrol van Deloris van Cartier spelen in de Nederlandse versie van ‘Sister Act’. Dat maakte Stage Entertainment net bekend op zijn website. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Whoopi Goldberg, die de rol creëerde op pellicule en de musical coproduceert.Door Johan Depaepe | Foto @ Polle Willemsen - Stage Entertainment

Carolina Dijkhuizen © Stage Entertainment - Polle WillemsenMet haar hoofdrol in ‘Sister Act’ keert Carolina Dijkhuizen na lange tijd terug naar musical. Als Deloris van Cartier zal zij het gangstermeisje spelen dat, achtervolgd door criminelen, haar toevlucht zoekt in een klooster, met een immense cultuurclash tot gevolg.

Carolina Dijkhuizen was eerder te zien als Aïda in de gelijknamige musical, ‘The Lion King’, ‘Bubbling Brown Sugar’, ‘The Soul of Motown II’ en ‘My name is, De Theatertour’. Ze speelde ook rollen in verschillende tv-series en films. Zeven jaar geleden richtte Dijkhuizen samen met Peggy Sandaal en Gitty Pregers de groep CPG op, die optrad in Nederland, maar ook in Spanje en Suriname.

Eerder was al bekend dat in ‘Sister Act’, een eigen musical van Joop van den Ende Theaterproducties, die het moederhuis Stage Entertainnment op Broadway introduceerde, ook Simone Kleinsma (als Moeder Overste) en Frans Mulder een hoofdrol zullen spelen.

‘Sister Act’ is vanaf volgend voorjaar exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , ,