Follow Me on Pinterest

Bjorn Dobbelaere hoofd Muziektheater aan Royal Academy of Music

Donderdag 09 Augustus 2012

Vanaf september wordt de Vlaming Bjorn Dobbelaere het nieuwe hoofd Muziektheater aan The Royal Academy of Music in Londen. Hij volgt Mary Hammond op, die het prestigieuze postgraduaat Muziektheater in 1993 oprichtte.Door Johan Depaepe

Bjorn Dobbelaere © Johan DepaepeBruggeling Bjorn Dobbelaere begon zijn carrière als (alt)violist en muzikaal leider in België. Hij dirigeerde onder meer ‘De tovenaar van Oz’, ‘Cats’, ‘Les Misérables’ en ‘The Phantom of the Opera’ in Antwerpen. Die twee laatste producties dirigeerde hij ook op de West End. Ook in Nederland leidde hij het ‘Les Mis’-orkest, en hij was twee jaar muzikaal leider van ‘Soldaat van Oranje’.

Bjorn Dobbelaere is de jongste jaren vaak internationaal bezig geweest, in producties als ‘Fiddler on the Roof’, ‘Miss Saigon’, ‘Chess’, Guys and Dolls’ en ‘Mary Poppins’. Hij is onder meer de vaste gastdirigent van de Gothenburg Opera in Zweden, waar hij op dit moment ‘Chess’ dirigeert.

Mark Racz, het plaatsvervangend hoofd van The Royal Academy of Music is opgetogen over de komst van Bjorn Dobbelaere, die volgens hem “twintig jaar onschatbare ervaring als een prominente muzikaal leider, zowel in de West End als internationaal, in de opleiding binnenbrengt.”

Bjorn Dobbelaere zelf voelt zich vereerd dat hij deel gaat uitmaken van het departement Muziektheater, “een van de vlaggenschippen van The Royal Academy of Music”, en kijkt ernaar uit om de hoge kwaliteit van het postgraduaat te handhaven en nieuwe initiatieven te ontplooien.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , ,