Follow Me on Pinterest

Londense ‘Blood Brothers’ houdt er na 24 jaar mee op

Maandag 06 Augustus 2012

Na 10.000 voorstellingen en 24 jaar een vaste waarde te zijn op de Londense West End, valt op 27 oktober 2012 voor het laatst het doek van ‘Blood Brothers’. Dat lazen we op Whatsonstage. De musical van Willy Russell dateert van begin de jaren 1980.Door Johan Depaepe

Poster Blood Brothers © archief‘Blood Brothers’ is de derde langstlopende musical in Londen. De ‘revival’-productie van Bill Kenwright speelde in het Phoenix Theatre, waar zij op 27 oktober voor het laatst te zien zal zijn. Volgens geruchten zou ‘Blood Brothers’ verhuizen naar het Playhouse Theatre, waar een andere productie van Kenwright, ‘Dreamboats & Petticoats’ vorige zaterdag haar laatste voorstelling speelde. Maar volgens de producent zijn er niet meteen plannen om het leven van deze ‘Blood Brothers’ te rekken.

‘Blood Brothers’ beleefde zijn wereldpremière als een schoolproductie in 1981 in Liverpool, de thuisstad van auteur Willy Russell. De professionele première vond plaats in het Liverpool Playhouse, en verhuisde in 1983 naar het Lyric Theatre op de West End, waar de voorstelling geen lang leven was beschoren. In 1988 zorgde producent Bill Kenwright voor een ‘revival’-productie, die vanaf begin 1991 tot eind in het Phoenix Theatre te zien was. Op 27 oktober verdwijnt dus een stukje Britse musicalgeschiedenis uit de Britse hoofdstad. Er is nog geen nieuwe productie aangekondigd voor het Phoenix Theatre.

Niet dat ‘Blood Brothers’ nu begraven wordt. Momenteel trekt nog steeds een Britse tourversie, met Marti Pellow, het eiland rond.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen: