Follow Me on Pinterest

'Rol Glinda te hoog gegrepen voor Keet!'

Zaterdag 04 Augustus 2012

Keet! volgt Chantal Janzen in september op als Glinda in Wicked, maar musicalliefhebbers denken dat die rol voor haar te hoog gegrepen is. Ruim 75 procent is die mening toebedeeld.Door Thomas de Heide

Keet!Het overige deel van de stemmers (24,3 procent) vindt de keuze van Stage Entertainment om Keet! de rol van Glinda te laten vertolken 'leuk' en 'verrassend'. Mogelijk denkt een groot deel van de musicalliefhebbers dat de rol voor de presentatrice te hoog gegrepen is, omdat Keet! op musicalgebied nog vrij onbekend is. De 25-jarige presentatrice, die eigenlijk Yvonne Coldeweijer heet, heeft echter al aardig wat ervaring opgedaan. Tot 2009 was ze te zien in diverse rollen in de shows van de Efteling. In 2010 werd zij het gezicht van Telekids op RTL 8 en in het derde seizoen van de Vlaamse jeugdserie Amika speelde zij de rol van popster Cindy. Met de lancering van Telekids bracht Keet! haar eerste single, Big Splash, uit. Inmiddels is haar nieuwe single USA verkrijgbaar.

Zelf voelt Keet! 'geen druk' om Janzen op te volgen. Dat vertelt de presentatrice aan RTL Boulevard. "Ik ken de rol al heel lang, ik heb inmiddels een goed beeld van Glinda." Ook het zingen van de nummers gaat Keet! prima af. "De hoge noten vind ik niet moeilijk, die passen van nature goed bij mij."

De musical Wicked heeft momenteel een zomerstop, maar start in september weer in het Scheveningse AFAS Circustheater. Op de poll brachten 136 musicalliefhebbers hun stem uit.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , ,