Follow Me on Pinterest

Brigitte Nijman brengt eerste single ‘De mooiste dag’ uit

Woensdag 01 Augustus 2012

De eerste single van zangeres en musicalster, Brigitte Nijman, is klaar en ligt straks in de winkel. ‘De mooiste dag’ is de voorloper van een volledig album. Nijman tekende onlangs een platencontract.Door Johan Depaepe

Brigitte Nijman © Margot de HeideBrigitte Nijman volgde een opleiding aan de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum, en werd aangenomen als leadzangeres van de theatergroep Jeans. Sindsdien was ze onafgebroken te zien op het podium. Ze speelde onder meer rollen in ‘Evita’, ‘Grease’ en ‘Kunt u mij naar Hamelen vertellen, meneer?’. Bovendien leende ze haar stem aan verscheidene tekenfilms, en was ze te zien in diverse gastrollen in tv-series.

De nieuwe muzikale weg die Brigitte Nijman inslaat, is de vervulling van een droom. “In het theaterseizoen 2006/2007 zong ik in de jubileumvoorstelling ‘Goud’ van Willeke Alberti. Dat was het moment dat ik voor mezelf wist: ‘Dit wil ik ook’,” zegt Nijman. “Mensen raken met mooie melodieën en aansprekende teksten, op mijn eigen manier gebracht. Ik ben niet over één nacht ijs gegaan, maar heb in de studio eindeloos naar mijn eigen geluid en richting gezocht. En nu kan ik met recht zeggen: ‘Dit is de mooiste dag.’”

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , ,