Follow Me on Pinterest

M-Lab krijgt geen subsidie van Fonds Podiumkunsten

Woensdag 01 Augustus 2012

M-Lab, dat in Amsterdam nieuw en vernieuwend musicaltheater brengt, krijgt volgens het advies van het Fonds Podiumkunsten, geen meerjarige activiteitensubsidie voor de periode 2013-2016. Dat heeft het fonds vandaag bekendgemaakt, en het bericht heeft M-Lab genoodzaakt tot een reactie via Twitter en op zijn website.Door Johan Depaepe

'Ja Zanna, Nee Zanna', de jongste voorstelling van het M-Lab © Bob BronshoffNochtans kregen de plannen van M-Lab een positief advies, maar het Fonds Podiumkunsten heeft onvoldoende budget om dat ook financieel te honoreren.

De toekomst ziet er daardoor voor M-Lab niet schitterend uit. Het musicallaboratorium had de meerjarige activiteitensubsidie nodig om een essentieel gat in de begroting op te vullen. Dat is ontstaan na het wegvallen van de meerjarige ondersteuning vanuit de Basisinfrastructuur van het ministerie van OCW.
M-Lab wordt verder ondersteund door de VandenEnde Foundation en een groot aantal sponsors, maar of dat voldoende zal zijn om de werking te kunnen voortzetten, is onduidelijk.

Algemeen directeur van M-Lab, Ton Fierens, reageerde als volgt via Twitter en de website van M-Lab: “We zijn teleurgesteld dat een bij publiek, critici en makers succesvolle instelling niet wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten Wij zullen de argumentatie van het Fonds dan ook zorgvuldig bestuderen en aan de hand daarvan in gesprek met hen gaan. Verder zijn we op zoek naar oplossingen hoe we onze doelstellingen toch kunnen bereiken. Daarvoor hebben we een aantal alternatieve scenario's voor ogen. Samen met het team en het bestuur van M-Lab zullen we er alles aan doen om te blijven bestaan. Maar zeker is dat we daar hulp van andere fondsen, bedrijven en particulieren bij nodig hebben. Voor de musicalcultuur in Nederland is het een groot verlies als het musicaltheater zich niet, naast de volledig commerciële musicals, kan ontwikkelen met nieuwe kleine producties en met nieuw talent (…).”

Via de sociale media wordt intussen door musicalfans en -professionals opgeroepen om M-Lab te steunen, door ‘Vriend van M-Lab’ of stoelensponsor te worden.

www.m-lab.nl

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , ,