Follow Me on Pinterest

‘Chaplin’-musical binnenkort op Broadway

Dinsdag 31 Juli 2012

Vanaf 21 augustus is de musical ‘Chaplin’ te zien in het Barrymore Theatre in New York. Het gaat om een stuk van Christopher Curtis en Thomas Meehan, dat twee jaar geleden gecreëerd werd in het La Jolla Playhouse. De titelrol wordt opnieuw vertolkt door Rob McClure.Door Johan Depaepe

Rob McClure in 'Chaplin' © gf/Craig Schwartz‘Limelight, the story of Charlie Chaplin’ – zoals de musical toen nog heette – beleefde zijn wereldpremière in het Mandell Weis Theatre van het Californische La Jolla Playhouse, waar de show te zien was van 7 september tot 17 oktober 2010. Christopher Curtis schreef de muziek en liedteksten, het libretto is van Thomas Meehan (‘Hairspray’, ‘Annie’, ‘The Producers’).

Bijna twee jaar later beleeft ‘Chaplin’ zijn Broadwaypremière, opnieuw met Rob McClure in de titelrol. Hij volgt daarvoor een zogenoemd ‘Chaplin Boot Camp’, dat bestaat uit lessen rolschaatsen, viool en koorddansen.
De musical biedt een ‘close-up’ op het leven van de Britse vaudeville-artiest Charles Chaplin, die op goed geluk in de VS belandde en uitgroeide tot een van de meest bekende en geliefde entertainers in de wereldgeschiedenis; een pionier ook van de toen nog prille cinema. Maar de musical gaat ook de schandalen en de controverse die altijd rond Chaplin hingen, niet uit de weg.

‘Chaplin, the musical’ is voor het eerst op 21 augustus 2012 te zien op Broadway, in het Barrymore Theatre.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,