Follow Me on Pinterest

Chantal Janzen speelde Glinda voor het laatst

Zondag 29 Juli 2012

Vanavond heeft Chantal Janzen voor het laatst de rol van goedaardige heks Glinda gespeeld in de musical ‘Wicked’. Ze werd in het Circustheater in Scheveningen uitgewuifd door collega-Glinda’s Céline Purcell en Keet.Door Johan Depaepe | Foto: Roy Beusker

Chantal Janzen is vanaf november te zien als Rachel Hazes in ‘Hij gelooft in mij’, en om zich daarop voluit te kunnen voorbereiden, nam ze vanavond al afscheid ‘Wicked’. Vanaf september, na de zomerstop, wordt de rol van goede heks Glinda ingevuld door Céline Purcell en Yvonne ‘Keet!’ Coldeweijer.

Céline Purcell & Keet wuiven collega-Glinda Chantal Janzen uit © Roy Beusker

Om Chantal Janzen in stijl uit te zwaaien, kropen Céline en Yvonne maar wat graag in de huid van hun alter ego. Wellicht voor het eerst in de geschiedenis van ‘Wicked’ stonden dus drie Glinda’s op het podium.

Janzen had het best moeilijk met het afscheid. “Voor de allerlaatste keer Glinda de Goede spelen, voelde erg vreemd. Afscheid nemen [van een rol] hoort weliswaar bij het vak, maar wennen doet het nooit.”

‘Wicked’ gaat nu met vakantie tot en met 30 augustus, en is daarna nog eind oktober te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , ,