Follow Me on Pinterest

Glansrijk eredoctoraat voor Joop van den Ende

Vrijdag 27 Juli 2012

Naar aanleiding van de opening van het nieuwe academische jaar op 10 september 2012, verleent de Nyenrode Business Universiteit een eredoctoraat aan Joop van den Ende. Volgens de instelling is van den Ende “in Nederland en daarbuiten synoniem voor succesvol ondernemerschap”.Door Johan Depaepe

Joop van den Ende © archiefJoop van den Ende, dat is bij elke musicalliefhebber bekend, maakte naam met de productie van musicals, films, televisieshows en -drama, maar ook met de bouw van theaters en als cultureel mecenas. Met Stage Entertainment bouwde het grootste live-entertainmentbedrijf van Europa uit. Van den Ende is inmiddels een begrip in de internationale media- en theaterwereld.

Volgens Maurits van Rooijen, Rector Magnificus en CEO van de Nyenrode Business Universiteit verenigt Joop van den Ende als ondernemer de kernwaarden die Nyenrode op haar studenten wil overdragen. “Dat zijn entrepreneurschip, leadership en stewardship. Joop van den ende heeft deze waarden vertaald naar organisaties met een ondernemende cultuur, en ruimte voor innovatie en creativiteit. Die prestatie onderstrepen we graag met een eredoctoraat.”

Joop van den Ende is trots op dit eredoctoraat. “Het is een van de meest eervolle momenten uit mijn carrière”, zegt hij. “Ik zie het als een erkenning voor mijn inspanningen als ondernemer om cultuur onder de aandacht te brengen van een breed publiek.”

De Nyenrode Business Universiteit is de enige particuliere universiteit in Nederland, opgericht in 1946 voor en door het bedrijfsleven. Joop van den Ende ontvangt het eredoctoraat bij het start van het nieuwe academische jaar, op 10 september aanstaande.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , ,