Follow Me on Pinterest

Ben Forster uitgeroepen tot ‘Jezus’ in finale Superstar

Donderdag 26 Juli 2012

Zanger Ben Forster gaat de hoofdrol spelen in de arenaversie van 'Jesus Christ Superstar'. Hij ontving woensdagavond de meeste stemmen van het publiek tijdens de finale van het Britse ITV-programma ‘Superstar’. De show was een zoektocht naar de hoofdrolspeler in de wereldberoemde musical van Andrew Lloyd Webber.Door Nathalie Damen

 Ben Forster ITV SuperstarNadat presentatrice Amanda Holden de verlossende woorden had uitgesproken, barstte de kersverse ‘Jezus’ in tranen uit. “Ik kan het niet geloven. Ik had nooit verwacht dat dit in mijn leven zou gebeuren”, sprak de 31-jarige Forster. Hij vervolgde: “Ik zal jullie absoluut trots maken.” De geëmotioneerde zanger sloot de zoektocht af met zijn uitvoering van ‘Hosanna’, hetzelfde lied waarmee de drie finalisten de show openden.

Forster bracht in de spannende finale ‘Who wants to live forever’ van Queen ten gehore. Hoewel het niet vlekkeloos verliep - er was een technisch probleem aan het begin van het optreden - was jurylid en musicalacteur Jason Donovan enthousiast. "Jij bent een echte professional", zei hij tegen Forster. Rory Taylor werd tweede en zong het nummer ‘I don’t wanna miss a thing’ van Aerosmith. Op de derde plaats eindigde Roger Wright met zijn versie van Elton Johns ‘Don’t let the sun go down on me’. Na hun solo-optredens zongen de heren gezamenlijk het lied ‘Gethsemane’.

De winnaar van Superstar speelde eerder Doody in 'Grease' op West End. In 2009 schopte hij het tot de bootcamp in de Britse versie van de talentenjacht ‘X-Factor’. Verder gaf Forster optredens op cruiseschepen.

Ex-Spicegirl en jurylid Mel C betrad tijdens de finaleshow het podium met Andrew Lloyd Webber himself en zong ‘I don’t know how to love him’.

Ze neemt de rol van Maria Magdalena op zich. Tim Minchin (Judas Iscariot) en Chris Moyles (King Herod) zijn ook te zien in deze tourproductie.

'Jesus Christ Superstar' gaat op 21 september in première in de London O2 Area.

Bekijk hieronder het finale optreden van Forster. De player daaronder bevat het optreden van Mel C en Andrew Lloyd Webber:

Foto: http://superstar.itv.comVolg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , ,