Follow Me on Pinterest

Broadway-‘Ghost’ vertrekt al naar de andere zijde

Woensdag 25 Juli 2012

Het liedje van ‘Ghost’ op Broadway is al uitgezongen. Op 18 augustus 2012 vindt de laatste voorstelling plaats in het Lunt-Fontanne Theatre. De voorstelling zal dan 39 previews en 136 voorstellingen hebben gehad. ‘Ghost’ ging pas op 23 april in première.Door Johan Depaepe

Ghost the musical - affiche © archiefDe sluiting van ‘Ghost’ – de musical van Bruce Joel Rubin (gebaseerd op zijn eigen filmscript), Dave Stewart en Glen Ballard – betekent niet het einde van de show in de VS. Volgend jaar gaat hij op een landelijke tournee. Maar het vroegtijdige einde van de Broadwayproductie van ‘Ghost’, die zowel in Londen als in New York gemengde recensies kreeg, is wel een streep door de rekening van de producers.

Op 6 oktober gaat trouwens ook in Londen voor de laatste keer het doek op voor ‘Ghost’. Na de wereldpremière in Manchester in het voorjaar 2011, verhuisde de musical naar de West End, waar hij op 19 juli later dat jaar zijn galapremière beleefde.

In Nederland zou komend seizoen de eerste niet-Engelstalige versie op de planken komen, maar zoals bekend heeft Stage Entertainment de productie voor onbepaalde tijd in de koelkast gestopt. In augustus 2013 opent wel een versie in het Australische Melbourne, en er staan ook producties gepland in Zuid-Korea, Duitsland, Zweden, Hongarije, Japan en zelfs China.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,