Follow Me on Pinterest

‘Kennedy’-musical wellicht volgend jaar op Broadway

Dinsdag 24 Juli 2012

‘Kennedy’, een musical die de vijftigste verjaardag van het presidentschap van John F. Kennedy moet herdenken, opent wellicht in november 2013 op Broadway. Het gaat om een remake van ‘One shining moment’ van Allan Jay Friedman en Leslie Bricusse uit 1983.Door Johan Depaepe

De vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy © archiefDe musical ‘Kennedy’ wordt deze zomer nog voorgesteld op een workshop in Chicago. De originele auteurs van ‘One shining moment’, Allan Jay Friedman en Leslie Bricusse, hebben zich bereid verklaard om het script en de partituur te bewerken en te actualiseren, hoewel het een voorstelling blijft over hoe je wel de dromer maar niet de droom uit de weg kan ruimen.

John F. Kennedy was president van de Verenigde Staten van begin 1961 tot 1963, toen hij 22 november in Dallas op z’n 46e werd neergeschoten.

‘One Shining Moment’ ging in mei 1983 in première in het Drury Lane Theatre in Chicago. Meer nieuws over de Broadwaypremière, cast en creatives wordt eind dit jaar verwacht.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,