Follow Me on Pinterest

Previews ‘The Nutty Professor’ starten vandaag

Dinsdag 24 Juli 2012

In de aanloop naar de wereldpremière eind deze maand, starten vandaag de try-outs van ‘The Nutty Professor’ in Nashville (VS). De nieuwe musical van Rupert Holmes en Marvin Hamlisch is een bewerking van de filmklucht uit 1963. De toenmalige titelrolspeler en cineast, komiek Jerry Lewis, regisseert ook de theaterversie.Door Johan Depaepe

Filmstill uit 'The Nutty Professor' van en met Jerry Lewis © gfDe hoofdrol van de geniale schlemiel Julius Kelp, die een drankje uitvindt dat hem transformeert tot een gladde adonis, Buddy Love, wordt gespeeld door Michael Andrew. Marissa McGowan (‘Bonnie & Clyde’, ‘A little night music’ en ‘Les Misérables’) speelt zijn droommeisje Stella.

De wereldpremière vindt plaats op 31 juli 2012 in het James K. Polk Theater in Nashville, waar de voorstelling tot 19 augustus te zien. De musicalbewerking is in handen van Tony Award-Winnaars Marvin Hamlisch (‘A chorus line’) en Rupert Holmes (‘The mystery of Edwin Drood).

De bekende komiek Jerry Lewis (87 inmiddels) schreef indertijd ook het filmscript van ‘The Nutty Professor’ en regisseerde de prent. Vijftig jaar later doet hij zijn creatie herleven in het theater.

www.nuttyprofessormusical.com

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,