Follow Me on Pinterest

Dominic West speelt Higgins in ‘My Fair Lady’

Zondag 22 Juli 2012

Volgens de ‘Daily Mail’ gaat Dominic West de rol van Henry Higgings spelen in ‘My Fair Lady’, de komende productie van Sheffield Crucible Theatre. De voorstelling gaat op 18 december 2012 in première, met Carley Bawden in de rol van Eliza Doolittle.Door Johan Depaepe

Dominic West © gfDe nieuwe productie van de klassieker ‘My Fair Lady’ wordt geregisseerd door Daniel Evans, de artistiek directeur van het Britse Sheffield Crucible Theatre, en speelt van 12 december 2012 (eerste try-out) tot en met 26 januari 2013.

Dominic West is bekend als rechercheur Jimmy McNulty in de HBO-serie ‘The Wire’, een rol die hij gedurende vijf seizoenen speelde. Hij was ook te zien in films als ‘Chicago’ (waarin hij Fred Casely speelde), ’28 Days’, ‘Centurion’ en ‘300’. In het theater vertolkte hij rollen in onder meer ‘The Seagull’ en ‘As You Like It’. ‘My Fair Lady’ in het Sheffield wordt zijn musicaldebuut in het theater. Vorig jaar speelde Dominic West in het Crucible Theatre nog in ‘Othello’ naast zijn collega uit ‘The Wire’, Clarke Peters.

Carley Bawden speelt momenteel Susan in ‘The Lion, the Witch and the Wardrode’ in Kensington Gardens. Zij maakte ook deel uit van de cast van ‘Pippin’ in de Menier Chocolate Factory en ‘Umbrellas of Cherbourg’.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , ,