Follow Me on Pinterest

Hans Peter Janssens wordt alternate George in ‘Aspects of Love’

Vrijdag 20 Juli 2012

Hans Peter Janssens wordt de alternate van Ernst Daniël Smid voor de rol van George in de Andrew Lloyd Webber-musical ‘Aspects of Love’. De voorstelling gaat op 7 oktober 2012 in première in het De La Mar Theater in Amsterdam, en reist daarna door Nederland.Door Johan Depaepe

Hans Peter Janssens © gfHans Peter Janssens is een van de grote musicalacteurs in de Lage Landen. De klassiek geschoolde zanger maakte zijn musicaldebuut in ‘Chess’ van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, en speelde daarna hoofdrollen in onder meer ‘Sacco en Vanzetti’, ‘Jekyll & Hyde’, ‘Dracula’, ‘The Phantom of the Opera’ (zowel in Scheveningen als in Antwerpen) en ‘Les Misérables’ (Antwerpen). Producent Cameron Mackintosh was zo in de wolken over Janssens vertolking als Jean Valjean, dat hij hem die rol ook aanbood in de Londense oerproductie. Hij werd uiteindelijk de langst opeenvolgende Valjean-vertolker in de West End-geschiedenis. Later speelde hij ook een tijdlang Javert in het Queen’s Theatre. Recent was Hans Peter Janssens onder meer te zien in ‘Tarzan’, ‘Oliver!’ en ‘Lelies’.

Ernst Daniël Smid is opgetogen over zijn alternate. “Het is jammer dat ik door al vaststaande kerstconcerten met mijn dochter Coosje niet alle voorstellingen van ‘Aspects of Love’ kan spelen naast al die talentvolle jonge zangers en acteurs”, zegt de musicalacteur. “Maar ik ben zeer vereerd en verheugd met de keus voor Hans Peter Janssens als een ‘vervangende George’ in ‘Aspects of Love’. Hans Peter heb ik bewonderd in een aantal prachtrollen die hij neerzette.”

Hans Peter Janssens vertolkt George op 6 en 9 oktober 2012 in het De La Mar Theater in Amsterdam, op 20 oktober in Utrecht, op 27 en 28 oktober in Leeuwarden, op 7 november in IJmuiden, op 6 december in Arnhem, op 23 december in Nijmegen, en in 2013 in Dronten, Zaandam en Nieuwegein.

Naast Ernst Daniël Smid en Hans Peter Janssens maken Lone van Roosendaal, Maaike Widdershoven, Michelle van de Ven en René van Kooten deel uit van de cast, die geregisseerd wordt door Paul Eenens.

‘Aspects of Love’ gaat over vijf mensen, drie generaties, zes amoureuze verhoudingen. Wat slechts een onschuldige romance lijkt te zijn, wordt het begin van een langdurige, vurige en gepassioneerde rondedans, waarbij verovering, verraad en verlies uiteindelijk hun ware gezicht laten zien. ‘Aspects of Love’ was nog nooit eerder in een grote productie in Nederland te zien, en wordt beschouwd als een van de meest intrigerende en persoonlijke musical van Andrew Lloyd Webber.

www.musicals.nl/aspectsoflove

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , ,