Follow Me on Pinterest

Video reportage: Arenaspektakel ‘Peter Pan’ licht het anker

Vrijdag 20 Juli 2012

In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam werd de Nederlandse pers lekker gemaakt voor ‘Peter Pan, The Never Ending Story’, een productie van Music Hall. Na zowat vier jaar plannen en bedenken, is de megaproductie klaar om het anker te lichten voor een Europese tournee. Binnenkort starten de repetities, en nu al worden de vernieuwende theatertechnieken uitgetest.Door Johan DepaepePeter Pan zal in dit arenaspektakel vliegen zonder touwtjes. Een wereldprimeur, aldus een trotse producent Geert Allaert, die gerealiseerd wordt door middel van een gigantische windturbine. Dat is maar een van de dingen die ‘Peter Pan, The Never Ending Story’ speciaal moet maken. Een ander element zijn de 3D-projecties, die het decor 360 graden in de rondte gedurende de hele voorstelling beschijnen. Een acteur zou haast verdwalen in die hele machinerie, maar daar moeten we niet bang voor zijn, zegt regisseur Luc Petit, een man die kan bogen op tonnen ervaring met grote spektakels (onder andere voor Cirque du Soleil en Franco Dragone) die toch een belangrijke emotionele ondertoon hebben.
Je ziet en hoort er veel meer over in deze videoreportage.

Bekijk ook onze vorige reportages over Peter Pan over de eerste persconferentie en de persreis vorige maand naar Londen.

‘Peter Pan – The Never Ending Story’ is vanaf 21 december 2012 te zien in Vorst Nationaal (Brussel), en op 15 en 16 februari 2013 in de Ziggo Dome in Amsterdam.

www.peterpan.is


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,