Follow Me on Pinterest

Video reportage: ‘Kat in het bakkie’: Kursaal Oostende haalt Britse ‘Cats’-tour in huis

Donderdag 19 Juli 2012

Sinds enkele jaren maakt het Kursaal Oostende er een gewoonte van om tijdens de zomer gedurende enkele weken grote (internationale) spektakels te programmeren. In de zomer van 2013 wordt Oostende overspoeld door katten, want dan is een gloednieuwe Britse ‘Cats’-tournee er te gast, exclusief voor het Europese vasteland.Door Johan Depaepe‘Mamma Mia!’, vorige zomer, lokte 50.000 bezoekers naar het Kursaal Oostende. De jaren daarvoor programmeerde het Kursaal onder meer ‘Kuifje & De Zonnetempel’ en twee Mayumana-shows. Dit jaar is de fameuze ‘Riverdance’-show er in juli en augustus te gast.

Je kunt dus stilaan van een traditie spreken, die volgend jaar groots wordt verdergezet met een gloednieuwe ‘Cats’-productie. Die wordt gemaakt door producent David Ian, onder het goedkeurend oog van Andrew Lloyd Webber, als een Britse tour, maar van 30 juli tot 18 augustus is de voorstelling – exclusief voor het Europese vasteland – ook in Oostende te zien. Een Engelstalige productie, met Nederlandse en Franse boventitels, zodat zowel Belgen en Nederlanders, als buitenlandse toeristen er volop van kunnen genieten.

De vorige keer dat 'Cats' in Vlaanderen langs kwam, was in 1996 in de Antwerpse Stadsschouwburg, een coproductie toen van Music Hall, Joop van den Ende Theaterproducties en het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, afdeling Musical.

Peter Monbailleu van het Kursaal Oostende en producent David Ian geven tekst en uitleg in onze videoreportage.

www.kursaaloostende.be
Cats Belgium op Facebook

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , ,