Follow Me on Pinterest

Nu al traantjes voor musicalfilm ‘Les Miserables’

Zondag 15 Juli 2012

De verfilming van de musicalklassieker ‘Les Misérables’ komt pas eind dit jaar in de bioscopen, maar zorgt nu al voor traantjes. Actrice Anne Hathaway was ontroostbaar toen haar haren gekortwiekt werden voor haar rol van Fantine. Dat vertelde de actrice in de populaire Amerikaanse talkshow ‘Live! With Kelly’.Door Wim Nuyts

Les MiserablesDat d’r haar de trots is van elke vrouw, is geen geheim. Toen de 29-jarige Anne Hathaway haar haren moest laten knippen voor de rol van Fantine in de verfilming van ‘Les Misérables’ werd het haar allemaal te veel, zo verklaarde ze in ‘Live! With Kelly’. “Ik jankte als een gek. Ik was ontroostbaar. Ik had nooit verwacht dat de impact zo groot zou zijn. Ik deed het omdat mijn personage dat ook zou doen, maar toen realiseerde ik me pas dat ik ook zo over straat moest."
Ondertussen gaat het beter met Hathaway en is ze gewend geraakt aan haar kapsel. “Het bevalt me eigenlijk wel goed.”

‘Les Misérables’ zal zo goed als de integrale score van de musical bevatten. De film wordt geregisseerd door Tom Hooper (van onder meer ‘The King’s Speech’), met in de hoofdrollen onder anderen Hugh Jackman (Jean Valjean), Russel Crowe (Javert), Anne Hathaway (Fantine), Sacha Baron Cohen (Thénardier) en Helena Bonham-Carter (Madame Thénardier). De opnames gebeurden op locatie in Groot-Brittannië en Frankrijk, en in de Pinewood Studio’s. Momenteel is de film in postproductie. Hij komt op 14 december 2012 in de bioscoop in de VS en Canada. In Nederland moet je wachten tot 14 januari 2013, in België verschijnt hij pas op 20 februari in de zalen.

Op deze foto zie je Hathaway tijdens een opname bij ‘Les Misérables’ voordat haar lange lokken afgeknipt werden.

Bekijk hier de officiële trailer.

Foto: Trailer Universal Pictures

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , ,