Follow Me on Pinterest

Patina Miller en Terrence Mann in Broadway-‘Pippin’?

Zondag 15 Juli 2012

‘Pippin’ van musicalcomponist Stephen Schwartz (‘Wicked’) zal binnenkort op Broadway te zien zijn in een nieuwe productie, geregisseerd door Diane Paulus. Volgens de ‘New York Times’ zijn onderhandelingen aan de gang met Patina Miller, Terence Mann en Charlotte d’Amboise voor de hoofdrollen.Door Marit Oosting

Logo Pippin © gfVoor de nieuwe ‘Pippin’-productie op Broadway landt, is ze eerst nog elders in de VS te zien. Regisseur Diane Paulus maakte onder meer naam door onlangs een heel nieuwe versie van de Gershwin-opera ‘Porgy and Bess’ op Broadway te presenteren.

Een officiële aankondiging van de ‘Pippin’-cast is nog gemaakt. Naast Patina Miller, Terence Mann en Charlotte d’Amboise, is ook Damon Daunno – die onlangs nog in ‘Brief Encounter’ in New York te zien was – ook in gesprek voor een van de hoofdrollen.

‘Pippin’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roger O. Hirson, en heeft muziek en liedteksten van Stephen Schwartz, onder meer bekend van ‘Wicked’. De musical vertelt het verhaal van een middeleeuwse prins op zijn zoektocht naar de zin en de betekenis van het leven, maar dan wel in een eigentijdse context met moderne popsongs.

In 1972 ging ‘Pippin’ op Broadway in première. De musical werd geregisseerd door de legendarische Bob Fosse en won negen Tony Awards en vier drama Desk Awards.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,