Follow Me on Pinterest

‘Tinkelbel’ meets ‘Jungleboek’ op Gentse Feesten

Zaterdag 14 Juli 2012

Tijdens de Gentse Feesten palmt Uitgezonderd! Theaterproducties de theaterzaal van de Toren van Babel in met liefst vijf voorstellingen voor peuters, kleuters, kinderen en volwassenen.Door Johan Depaepe | Foto's: Uitgezonderd! Theaterproducties

‘Tinkelbel’ is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Het bekendste elfje ter wereld nodigt je uit voor het elfenbal. Maar eerst moet ze samen met de kinderen en haar vriendjes de elfendans instuderen, haar jurk versieren en op tijd zijn voor de openingsdans. ‘Tinkelbel’ is een interactieve vertelvoorstelling met Maja Van Honsté.
Op zondag 15, woensdag 18 en donderdag 19 juli om 11 uur.

Tinkelbell met Maya Van Honsté © Uitgezonderd! Theaterproducties

Vorig jaar een groot succes op de Gentse Feesten, springen Hazeltje en Grote Haas opnieuw het podium op voor de muzikale kleutervoorstelling 'Raad eens hoeveel ik van je hou' (vanaf 3 jaar), gebaseerd op de wereldberoemde bestseller van Sam McBratney en Anita Jeram, met Anne Van opstal, Maja Van Honsté en Michaël Zanders.
Op zaterdag 21 juli om 16 uur, zondag 22 en maandag 23 juli om 11 en 16 uur.

'Raad eens hoeveel ik van je hou' met Michaël Zanders, Maya Van Honsté en Anne Van Opstal © Uitgezonderd! Theaterproducties

Het bekende kinderboek ‘Nils Holgersson’ wordt verteld door Maarten Schuermans voor kinderen vanaf vijf jaar. Nils is een echte pestkop. Geen enkel dier op de boerderij is veilig voor hem, en ook de kabouters moeten geregeld voor hem op de loop. Tot Nils er een vangt die hem betovert tot hij nog een duim hoog is. Nu kunnen de dieren het hem betaald zetten. Maar als de tamme gans Maarten wil meetrekken met de wilde ganzen, wenkt het grote avontuur.
Op zondag 15, woensdag 18 en donderdag 19 juli om 17 uur.

Op de Gentse Feesten gaat de muzikale fabel ‘Jungleboek’ in première voor iedereen van zes jaar en ouder. Laurian Callebaut, Leonard Muylle, Hans Van Cauwenberghe en Gerdy Swennen vormen de cast van deze originele hervertelling van het legendarische verhaal van Rudyard Kipling.
Van zondag 15 tot en met vrijdag 20 juli om 14.30 uur; op 20 juli ook om 17 uur.

De Nederlandstalige theaterpremière van 'Fawlty Towers' met onder andere Jeroen Maes en Marc Lauwrys © Uitgezonderd! Theaterproducties

En ten slotte is er ‘Fawlty Towers’, een Vlaamse toneelversie – in een Nederlandstalige première – waarin Jeroen Maes, Marc Lauwrys, Gerdy Swennen en Tina Maerevoet de onsterfelijke tv-serie van en met John Cleese proberen te doen vergeten. Je komt ook hier terecht in het slechtste hotel ter wereld, en zoals steeds is het Basil Fawlty zijn dagje niet. Er zijn hotelinspecteurs op pad, en tegen Basils zin en gewoontes in moet hij dus alle gasten vriendelijk ontvangen en hun wensen vervullen.
Van zondag 15 tot en met zondag 22 juli om 21 uur, en op 21 juli om 14 uur.

Alle voorstellingen vinden plaats in de Toren van Babel, Bargiekaai 1 in Gent.

www.uitgezonderd.be

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , ,