Follow Me on Pinterest

Betoverend familiespektakel ‘Cinderella’ in Wilrijk

Zaterdag 14 Juli 2012

Om zijn vijfde verjaardag luister bij te zetten, speelt Toneelgroep BSO uit Wilrijk (bij Antwerpen) in september de familiemusical ‘Cinderella’ van Richard Rodgers en Oscar Hammerstein. Meter van de musical is musicalster Ann Van den Broeck, die zelf vier jaar geleden in de huid van Assepoester kroop.Door Johan Depaepe

BSO staat voor ‘Bijzonder Sympathieke Onruststokers’ en werd vijf jaar geleden in het leven geroepen. Om zijn eerste lustrum te vieren, slaat de toneelgroep de handen in elkaar met onder meer het cultuurcentrum De Kern uit Wilrijk, het jeugdcentrum Vizit en het Symfonisch Jeugdorkest Edegem voor de familievoorstelling ‘Cinderella’.

De musical wordt in september 2012 opgevoerd in het cultuurcentrum De Kern in Wilrijk (bij Antwerpen), met een cast van tien solisten, twintig ensembleleden, vijfentwintig kinderen en vijftien koorzangers achter het podium. De voorstelling wordt live begeleid door dertig muzikanten van het Symfonisch Jeugdorkest Edegem.

Affiche Cinderella © Toneelgroep BSO

BOS koos voor de bewerking van het legendarische duo Rodgers en Hammerstein, onder Assepoes’ Engelse naam ‘Cinderella’. Het tweetal schreef de voorstelling, gebaseerd op het sprookje van Charles Perrault dat voor het eerst in 1697 (!) werd gepubliceerd, oorspronkelijk voor een eenmalige televisie-uitzending. Die werd voor het rechtstreeks uitgezonden in de VS op 31 maart 1957 met Julie Andrews in de titelrol. Honderd miljoen Amerikanen zaten toen voor de buis; toentertijd het grootste kijkerspubliek ooit voor een tv-uitzending. In 1965 en 1997 volgden een remake, telkens voor televisie; de eerste keer met Lesley-Anne Warren, de tweede keer met de zwarte R&B-zangeres Brandy in de titelrol.

Vanaf 1961 doken ook podiumversies van Rodgers en Hammersteins kijk op het Assepoester-verhaal op in het theater. Voor 2013 staat voor de eerste keer een Broadwayversie op het programma, met een nieuw libretto van Douglas Carter Beane, waarin al de songs uit de originele ‘Cinderella’ maar ook minder bekende nummers van Rodgers en Hammerstein zullen gebracht worden.

In 2007 ging een Nederlandse versie van ‘Cinderella’ in première door V&V Entertainment, in samenwerking met de Efteling. In 2008 was deze voorstelling ook te zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen, met in de hoofdrollen Jan Schepens en Ann Van den Broeck. Zij nam dan ook graag het meterschap van ‘Cinderella’ door Toneelgroep BSO op zich.

‘Cinderella’ door Toneelgroep BSO wordt vijf keer gespeeld op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 september in Cultuurcentrum De Kern, Kern 18 in Wilrijk.

www.toneelbso.net
musical.toneelbso.net


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,