Follow Me on Pinterest

John Lloyd Young keert terug naar New Yorkse ‘Jersey Boys’

Donderdag 12 Juli 2012

John Lloyd Young, die al deel uitmaakte van de originele cast van ‘Jersey Boys’, is sinds vorige week opnieuw te zien als Frankie Valli in de Broadwayversie van deze hitmusical. Voor zijn vertolking won hij al verschillende prijzen.Door Laura Hofmans

John Lloyd Young in 'Jersey Boys' © gfNadat hij de rol van Frankie Valli, leadzanger van de legendarische groep The Four Seasons, meer dan twee jaar gespeeld had, trok Young er even tussenuit. Hij speelde intussen mee in ‘Les Miserables’ en de tv-serie Glee, en hield zich ook bezig met beeldende kunst. Hij werkt momenteel ook aan een nieuw soloalbum.

Zeven jaar na de première van ‘Jersey Boys’ herneemt hij nu zijn rol als Frankie Valli. De jukeboxvoorstelling is een haast documentaire vertelling over de popgroep The Four Seasons, die vooral in de jaren 1960 bijzonder populair was. De voorstelling bevat al hun grootste hits, zoals ‘Big girls don’t cry’ en ‘Sherry’. Momenteel trekken twee tournees door de VS, en zijn er vaste voorstellingen in New York, Las Vegas, London, Auckland en Nieuw-Zeeland. Vanaf november is ‘Jersey Boys’ ook in Singapore te zien.
Onlangs nog studeerden Freek Heuvelmans, Frank van Hengel, Steven Roox en Rafaël van der Maarel met glans af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten met een heel eigen versie van ‘Jersey Boys’.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , ,