Follow Me on Pinterest

Britse ‘Cats’-tour houdt volgende zomer halt in Oostende

Donderdag 12 Juli 2012

Na ‘Mamma Mia!’ vorig jaar, stelt het Kursaal Oostende volgende zomer opnieuw een megamusical voor: ‘Cats’. Het gaat om een nieuwe Britse tourproductie die in februari in Edinburgh in première gaat en exclusief voor het Europese vasteland in Oostende te zien is.Door Johan Depaepe

De komst van ‘Cats’ werd vanmorgen bekendgemaakt op een persconferentie in het Kursaal Oostende, dat de voorbije jaren het toneel was van verschillende grote (internationale) voorstellingen. Zo stond vorige zomer de internationale tourproductie van ‘Mamma Mia!’ gedurende een maand in het theater, een reeks die 50.000 bezoekers uit binnen- en buitenland wist te lokken.
De strategie om tijdens de zomervakantie een grote productie naar Oostende te brengen, in een periode dat de stad om zo te zeggen ‘het centrum van het land’ is, wordt dus voortgezet, met steeds grotere ambities.

Producent David Ian en Peter Monbailleu van het Kursaal Oostende stellen 'Cats' voor © Johan Depaepe

Zo brengt het Kursaal Oostende, in samenwerking met Arrano en Proud to Present de nieuwe Britse tournee van een van de meest geliefde musicals aller tijden, ‘Cats’, naar Oostende. De show, een productie van David Ian Productions, gaat in februari 2013 in Edinburgh in première, en is in Oostende exclusief voor het Europese vasteland te zien.

Twee katten uit de Duitse tourversie van 'Cats' zetten de komst van de show naar Oostende luister bij © Johan Depaepe

David Ian speelde als acteur in verschillende musicals en startte met collega-acteur Paul Nicholas een eigen productiehuis, waarmee zij onder meer ‘Grease’ op de planken brachten, dat nog steeds in Londen te zien is. In 2006 begon hij met David Ian Productions, en produceerde onder meer ‘Saturday Night Fever’, ‘The King and I’, ‘The Producers’ en ‘The Sound of Music’ op de West End.

De ploeg die 'Cats' naar het Kursaal Oostende brengt @ Johan Depaepe

David Ian belooft een topproductie van ‘Cats’, gesuperviseerd en goedgekeurd door componist Andrew Lloyd Webber en vertolkt door het kruim van de West End-acteurs. De audities voor de nieuwe Britse tour gaan dit najaar van start. De Engelstalige voorstelling wordt in Oostende voorzien van Nederlandse en Franse boventitels, waardoor een groot en internationaal publiek zich aangesproken zou moeten voelen.

De voorhoede van de Britse 'Cats'-tournee kwam vandaag al even piepen © Johan Depaepe

‘Cats’ speelt exclusief in het Kursaal Oostende, aan de Belgische kust, van 30 juli tot en met 18 augustus 2013, elke dag, behalve op maandag. De kaartenverkoop is vandaag geopend.

Vergeet niet straks onze videoreportage te bekijken over de komst van ‘Cats’ naar Oostende!

www.kursaaloostende.be

'Cats' op het Oostendse strand © Johan Depaepe


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,