Follow Me on Pinterest

René van Kooten in nieuwe Nederlandse ‘Phantom’?

Woensdag 11 Juli 2012

Volgens het Nederlandse weekblad ‘Party’ keert ‘The Phantom of the Opera’ in het seizoen 2013-2014 terug naar Nederland, en wel met René van Kooten in de titelrol.Door Johan Depaepe

René van Kooten © gfDe geruchten doen al een tijdje de ronde dat ‘The Phantom of the Opera’, twintig jaar na de eerste Nederlandse versie, terugkeert. Hoewel Stage Entertainment het bericht nog niet officieel bevestigde, meent ‘Party’ te weten dat het wel degelijk het geval is, én dat René van Kooten de titelrol van de Phantom gaat spelen. Dat is plausibel, want de jongste jaren kiezen producenten Andrew Lloyd Webber en Cameron Mackintosh voor deze rol steeds meer voor flexibele popstemmen dan voor klassiek geschoolde zangers. Over de invulling van de andere personages, schrijft ‘Party’ niet.

Mogelijk komt deze nieuwe versie van ‘The Phantom of the Opera’ als ‘opwarmer’ voor een Nederlandse productie van het vervolg erop, ‘Love never Dies’, dat in Londen geen succes was, maar in Australië wel volle zalen lokte en ook op dvd een groot publiek weet te bereiken.
Maar dat is dus speculatie van onze kant, hoewel Stage Entertainment deze strategie eerder al op een min of meer vergelijkbare manier hanteerde met ‘The Wiz’ als ‘voorbereiding’ op ‘Wicked’.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , ,