Follow Me on Pinterest

Video reportage: Tramlijn Wantrouwen bij het Musicallabo in Gent

Dinsdag 10 Juli 2012

Volgende zondag gaat het resultaat van het tweede Musicallabo van Musical van Vlaanderen in première in Capitole Gent. ‘Terminus’ is een musical met en door jonge musicaltalenten, de ene nog maar net of nog net niet afgestudeerd, de andere slechts enkele jaren bezig in het werkveld. Al even belangrijk als het eindresultaat is het leerproces én de kans om zich eens te tonen aan een groter publiek.Door Johan DepaepeHet Musicallabo is in essentie een musicalworkshop van Musical van Vlaanderen, in samenwerking met de Hogeschool Gent. Aankomende musicalprofessionals krijgen de kans om, onder de vleugels van het productiehuis en begeleid door enkele vakcoaches, extra ervaring op te doen als acteur of maker. De jongste maanden werkten een twintigtal acteurs en creatives aan een nieuwe creatie, die tijdens de Gentse Feesten in première gaat.

'Terminus' door het Musicallabo © Johan Depaepe
‘Terminus’ is geschreven en geregisseerd door Joris De Froidmont, die in zijn masteropleiding Film zit aan het RITS. Zijn grote liefde voor musical deed hem besluiten om zich ook eens aan theaterregie te wagen. De liedteksten zijn van Grietkin Deroo en Lise Bouttery, Benjamien Lycke componeerde opnieuw de muziek, terwijl Chloé Geers, derdejaarsstudente choreografie aan Fontys in Tilburg, de danspassen bedacht. Ook decor en kostuums werden ontworpen door jonge talenten.

'Terminus' door het Musicallabo © Johan Depaepe

‘Terminus’, dat kan prat gaan op een liveorkest met dertig muzikanten van het Gentse Conservatorium, speelt zich af in twee periodes. Anno 1919 in Gent doorstaat een aantal reizigers de tramrit van zijn leven. Een moord in het rijtuig legt al hun geheimen bloot, en niets is wat het lijkt. Het verhaal wordt drie keer verteld, maar telkens vanuit een ander perspectief en in een andere tijdsgewricht: meteen na de moord, in de jaren 1960 en vandaag.

'Terminus' door het Musicallabo © Johan Depaepe

‘Terminus’ van het Musicallabo (Musical van Vlaanderen) speelt op zondag 15 en maandag 16 (twee keer) in Capitole Gent.

www.musicalvanvlaanderen.be


'Terminus' door het Musicallabo © Johan Depaepe

'Terminus' door het Musicallabo © Johan Depaepe


Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , ,