Follow Me on Pinterest

Theater M-Lab brengt ‘Kiss me Kate’

Donderdag 05 Juli 2012

Van 31 oktober tot en met 12 november 2012 is in het M-Lab de Cole Porter-musical ‘Kiss me Kate’ te zien. Daniel Cohen, die ook regisseert, bewerkte de klassieker uit 1948 tot een eigentijdse versie. De hoofdrollen worden vertolkt door Wim Van den Driessche, Frédérique Sluyterman van Loo, Na-Young Jeon en Guus Bok.Door Johan Depaepe | Foto: Bob Bronshoff

Het tijdloze verhaal van ‘Kiss me Kate’ – met legendarische Cole Porter-songs als ‘Wunderbar’, ‘So in love’ en ‘Too darn hot’ – belicht een heftige liefdesrelatie.
In de M-Lab-versie krijg je de vertelling van een componist die na een reeks flops nog één keer zijn oude successen tracht te evenaren. Hij wil een bewerking maken van Shakespeares ‘De getemde feeks’, en nodigt een jonger acteurskoppel uit om bij hem en zijn vrouw wat teksten door te lezen en nummers te zingen. Wat begint als een onschuldig theaterspel wordt langzaam ernst, als de verborgen spanningen tussen de twee echtelieden naar boven komen. Maar ook het jongere stel, Fred en Patricia, blijken meer dan genoeg geheimen te verbergen achter hun verzorgde buitenkant.

Wim van den Driessche en Frédérique Sluyterman van Loo vertolken het oudere koppel. Na-Young Jeon – Kim in ‘Miss Saigon’ – en Guus Bok, bekend van ‘Home again’, spelen het jongere stel.
Maarten De Splenter heeft de muzikale leiding in handen, Pim Veulings – die zich liet opmerken tijdens de M-Lab ‘Choreografen Pitch’ in april – verzorgt de choreografie.

'Kiss me Kate' in M-Lab (Wim Van den Driessche & Frédérique Sluyterman van Loo) © Bob Bronshoff

‘Kiss me Kate’ past overigens in de viering van vijf jaar M-Lab in het seizoen 2012-2013. Voor de programmering liet het musicallabo zich inspireren door het werk van William Shakespeare, wiens stukken nog niet zo vaak bewerkt werden tot musicals. Hoewel ‘West Side Story’ (‘Romeo & Julia’) en ‘Kiss me Kate’ (‘The taming of the shrew’) natuurlijk wel klassiekers zijn. Op het programma voor volgende seizoen staat ook nieuw, in M-Lab ontwikkeld repertoire, waarbij toneel, opera, kleinkunst, pop en dans worden versmolten met musical.

www.m-lab.nl

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , ,