Follow Me on Pinterest

Muzikale theaterversie van ‘De Kleine Blonde Dood’ in de maak

Dinsdag 26 Juni 2012

Albert Verlinde Entertainment brengt volgend jaar een muzikale theaterversie van ‘De Kleine Blonde Dood’, gebaseerd op het boek van Boudewijn Buch. De voorstelling wordt gemaakt door regisseur Peter de Baan en scriptschrijver Dick van den Heuvel, die ook verantwoordelijk waren voor ‘Ramses’.Door Johan Depaepe

Filmstill uit 'De Kleine Blonde Dood' van Jean van de Velde met Antonie Kamerling © gf‘De Kleine Blonde Dood’ uit 1985 is het meest succesvolle boek van schrijver en dichter Boudewijn Buch, die tien jaar geleden overleed. In 1993 werd het succesvol verfilmd door Jean van de Velde, met Antonie Kamerling in de hoofdrol.
De cast van de muzikale theaterversie die Albert Verlinde Entertainment op de planken zal brengen, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het verhaal gaat over Boudewijn, een jonge en veelbelovende schrijver met een heftig en wild leven. Na een nachtelijke ontmoeting met Mieke, een van zijn vroegere leraressen, verwekt hij bij haar een kind. In eerste instantie wil hij niets van het jongetje Micky weten, maar als hij merkt dat Mieke niet goed voor hem zorgt, neemt Boudewijn zijn kind in huis. Als Micky ziek wordt, wordt Boudewijn abrupt volwassen. ‘De Kleine Blonde Dood’ is een hartverscheurend verhaal over verlies, verdriet en machteloosheid.

De muzikale theaterversie van ‘De Kleine Blonde Dood’ is vanaf najaar 2013 in de
Nederlandse theaters te zien.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , ,