Follow Me on Pinterest

Willemijn Verkaik gevierd voor 1000 keer Elphaba

Vrijdag 22 Juni 2012

Musicalster Willemijn Verkaik kreeg gisteravond een speciale award, omdat ze in het Cirsustheater in Scheveningen haar duizendste voorstelling als Elphaba speelde. Ze kreeg de award uit handen van Pia Douwes, die zelf meer dan duizend keer de rol van keizerin Elisabeth speelde in de gelijknamige musical.Door Johan Depaepe

In combinatie met de Beau Monde Wicked Ladies Night heerste gisteravond een uitbundige sfeer in het Circustheater in Scheveningen. Willemijn Verkaik speelde haar duizendste voorstelling als de groene heks Elphaba in ‘Wicked’, alsof het haar eerste keer was: fris, gevoelig, grappig, en met een stem van orkaankracht. Ze kan er zo nog eens duizend bij doen, al liet ze op het podium verstaan dat ze daar toch nog eens goéd over zal nadenken. Misschien wordt het stilaan tijd om nieuwe wegen in te slaan.
Haar collega-castleden van ‘Wicked’, met onder meer Chantal Janzen en Ferry Doedens, deelden in de vreugde, en Pia Douwes was speciaal overgevlogen om Willemijn een speciale award uit te reiken voor deze bijzondere prestatie. Zelf stond Douwes zowat duizend keer op de planken als Elisabeth, in de gelijknamige musical van Levay en Kunze.

Willemijn Verkaik wordt gevierd voor duizend keer Elphaba © gfWillemijn Verkaik is 37, een verjaardag die zij overigens vorige week mocht vieren, en wordt beschouwd als een van beste en meest charismatische Elphaba’s ter wereld. Van 2007 tot 2011 speelde zij die rol in Duitsland, eerst in Stuttgart en later ook in Oberhausen. Sinds het najaar van 2011 zingt zij zo goed als elke avond sterren van de hemel in het Circustheater in Scheveningen. Je zou vergeten dat ze ook nog in andere producties in te zien was, onder meer in ‘We Will Rock You’, '3Musketiers',‘Elisabeth’ en ‘Aïda’.

Zo meteen zie je in onze fotoreportage hoe Willemijn na het slotapplaus in de bloemetjes werd gezet.

‘Wicked’ is nog tot en met november te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Er is een zomerstop van 1 tot en met 30 augustus.

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , ,