Follow Me on Pinterest

Roald Dahl's Charlie and the Chocolate Factory wordt musical

Donderdag 21 Juni 2012

Roald Dahl's boek Charlie and the Chocolate Factory wordt een musical. De show gaat in juni 2013 in première in het London Palladium op West End. Dit maakte de website londontheatre.co.uk deze week bekend.Door Marit Oosting

Musical Charlie and the Chocolate FactoryDe musical wordt geregisseerd door Sam Mendes. De muziek wordt geschreven door Marc Shaiman en Scott Wittman. Het verhaal van de musical gaat over Charlie Bucket. Hij wordt met vier andere kinderen uitgenodigd voor een rondleiding in de indrukwekkende fabriek van de mysterieuze Willy Wonka, nadat ze allen een gouden wikkel vonden in een van de chocolade repen. Verblind door alle aanblikken van de fabriek, wordt het voor de kinderen steeds moeilijker om van de verboden verleidingen af te blijven. In 1964 kwam Charlie and the Chocolate Factory uit als boek. Het boek is door twee filmproducenten verfilmd: Willy Wonka & the Chocolate Factory in 1971 en Charlie and the chocolate factory in 2005.

In de meest recente rolprent speelde filmster Johnny Depp de rol van fabriekeigenaar Willie Wonka.Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: ,