Follow Me on Pinterest

‘Lelies’ grote winnaar van Vlaamse Musicalprijzen 2012

Maandag 18 Juni 2012

In Capitole Gent is zonet de laatste Vlaamse Musicalprijs voor het seizoen 2011-2012 uitgereikt. Lelies van Judas Theaterproducties werd bekroond als beste musical, en kon nog vier andere nominaties verzilveren. Fiddler on the Roof en Marguerite S. wonnen twee prijzen.Van onze redactie

De cast van 'Lelies' na de première © Sophie Peirsman2011-2012 was in Vlaanderen een bijzonder mooi en gevarieerd musicalseizoen, met tal van boeiende Nederlandstalige voorstellingen. De vakjury had dus een overvloed aan keuze, wat de debatten er niet makkelijker op maakten.

Grote winnaar werd uiteindelijk, niet onverwacht, ‘Lelies’ van Judas Theaterproducties, dat vijf van zijn zes nominaties verzilverde, waaronder die voor beste musical, beste regie (Martin Michel), beste mannelijke bijrol (Leendert De Vis als Jean Bilodeau) en beste inhoudelijke prestatie (Sam Verhoeven voor zijn partituur). Matthew Michel (Valier de Tilly) werd uitgeroepen tot aanstormend talent.

‘Fiddler on the Roof’ en ‘Marguerite S.’ mochten elk met twee beeldjes naar huis. Uit die eerste voorstelling komt niet alleen het beste ensemble maar ook de beste mannelijke hoofdrol, voor Lucas Van den Eynde als Tevje. Amaryllis Uitterlinden was als Augstine in ‘Marguerite S.’ dan weer de prijs voor beste vrouwelijke bijrol waard. Harry De Neve leverde met zijn digitale scenografie voor die voorstelling de beste creatieve prestatie van het voorbije seizoen.

Marjolein Teepen zette in ‘We will rock you’ volgens de jury als Scaramouche in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol ‘de meest complete vertolking neer’.

Ook het publiek had zijn zeg, via de website van Radio 2, en dat koos voor de Clouseaumusical ‘Domino’. Ten slotte was de beste amateurvoorstelling vorig seizoen ‘Passing Strange’ door het Sint-Niklase Bohemian Productions.

De winnaars op een rijtje

Beste musical

‘Lelies’

Beste regie
Martin Michel (Lelies)

Beste mannelijke hoofdrol
Lucas Van den Eynde (Tevje in ‘Fiddler on the Roof’)

Beste vrouwelijke hoofdrol
Marjolein Teepen (Scaramouche in ‘We will rock you’)

Beste mannelijke bijrol
Leendert De Vis (Jean Bilodeau in ‘Lelies’)

Beste vrouwelijke bijrol
Amaryllis Uitterlinden (Augustine in ‘Marguerite S.’)

Aanstormend talent
Matthew Michel (Lelies)

Beste ensemble
‘Fiddler on the Roof’

Beste inhoudelijke prestatie
Sam Verhoeven (partituur van ‘Lelies’)

Beste creatieve prestatie
Harry De Neve (digitale scenografie van ‘Marguerite S.’)

Radio 2 Publieksprijs
‘Domino, de musical’

Beste amateurproductie
‘Passing Strange’ (Bohemian Productions)

De komende dagen blikt Musical-Info op de website uitgebreid terug op de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen 2012.Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , , , , ,