Follow Me on Pinterest

Marijn Brouwers lanceert cd ‘Halsema’

Dinsdag 12 Juni 2012

De cd Halsema, waarop musicalacteur Marijn Brouwers het repertoire van Frans Halsema zingt, is sinds vrijdag verkrijgbaar bij platenzaken, het theater, Bol.com en iTunes. Op het album staan de nummers die Brouwers ten gehore brengt tijdens het theaterconcert Beste Meneer Halsema, dat op 24 juni in première gaat in het Amsterdamse Theater Bellevue.Door Nathalie Damen

Marijn Brouwers lanceert cd Halsema Speciaal voor deze cd dook Brouwers met Willem Nijholt de studio in. Nijholt: “Ik was totaal verrast toen Marijn mij vroeg ‘Nooit een acht’ met hem te zingen, want hoe lang heb ik zoiets al niet meer gedaan? Toch zei ik ja omdat het getuigt van moed dat Marijn, juist nu, durft te kiezen voor luisterliedjes met inhoud en nuance en daarmee een briljante tekstschrijver uit het gevaar voor de vergetelheid tilt. Daarnaast heeft Marijn een prachtig geluid, is niet bang om zijn grenzen te verleggen en zoekt mogelijkheden om zich te vernieuwen (zelfs met dit oudere repertoire).”


Voor het album schreef Brouwers ook het nieuwe lied ‘Tien voor elf’. Hij haalde zijn inspiratie uit het nummer ‘Elke avond als de beeldbuis is gedoofd’ van Halsema. De cd bevat in totaal dertien tracks.

Foto: Jeroen Luiten

Volg Musical-Info ook op Facebook en Twitter.Gerelateerde artikelen:

Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,